Berlin, dag 2

Vi lever. Fick sova tva timmar i bilen pa vägen mot Arlanda pa onsdagsnatten. Pa flyget blev det en timme sova ocksa. Och tro det eller ej sa hittade vi till vandrarhemmet pa en gang. Fick ta en buss fran flygplatsen och sen en sparvagn, sen fick vi ga, och utan att veta exakt vart vi skulle sa gick vi at rätt hall pa en gang. Sensation! Sen da vi kom fram sa sov vi nästan hela dagen, ett par timmar iaf. Välbehövligt! Pa kvällen gick vi ut o käkade. Hamburgare & falafel. Haha. Billigt som bara den iaf. Sen la vi oss, tidigt. Rumskompisarna hade taklampan pa länge och den ena pratade i telefon. Skapligt irriterande men somnade gjorde jag iaf, va skapligt jättetrött :P

Idag sov vi till typ halvtio. At frukost och duschade, sa gick vi till narmaste tunnelbanestation typ. Köpte lite biljetter och sadär. Synd att gubben i luckan inte kunde engelska bara.. Borde inte resegubbar kunna engelska? Var iaf tva vanliga damer som var haj pa bade engelska och tyska där iaf som översatte lite. Det var ju typ tre ar sen jag lästa tyska, och man har ju glömt minst hälften. Läsa gar bra, men när folk pratar sa pratar dom ju i 560 km/h. Ungefär. Lite svart att hanga med.. Men som sagt. Läsa gar bra, och det är nog viktigast..

Sensa akte vi in till Berlin. City typ. Vi bor ju lite utanför mitten, Berlin är ju stort, och vi bor i utkanten, men det gar fort att ta sig med tunnelbanesystemet. Bara ett byte. Gick runt lite i Berlin. Sag Brandenburger Tor och lite sadär. Sen tog vi en sightseeingbuss. Akte runt och fattade inte sa mycket vad tanten sa, hon pratade väldigt konstig engelska. Sen for vi hem, trötta som as. Käkade pa samma stalle som igar. Gick till vandrarhemmet och at. Väldigt välbehövligt.

Vi delar ju rum med tva andra, en tjej och en kille. Tjejen fragade idag om vi var fran Polen. Haha. Hon var tydligen här och jobbade i ett par dagar. Som vad fattade vi inte, men jobbade i Berlin i nagra dagar gjorde hon iaf. Killen är ett mysterium. Han sa att han va här och halsade pa sina kompisar som jobbade i Berlin. Nu fattar vi inte om han har börjat jobba här typ, för han sitter jämt i receptionen och svarar i telefon och delar ut nycklar. Och just nu sitter han och dricker öl i receptionen. Youtubar och asgarvar. Mycket underlig människa/receptionist!

Men allt gar bra iaf, imorrn beger vi oss val nagonstans ocksa. Funderar pa Östberlin. Visar sig. Blir nog sängen om en timme eller tva iaf. Far passa pa att sitta vid datorn här i Berlin. Gratis och allt! Hur bra som helst ju :)

Keep in touch.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Skönt att resan gått bra och att ni hittat vandrarhemmet! Blir till TT FRISK upp skoltyskan nu då... Ser fram emot fler rapporter från Berlin! Ha det gott!!

2009-09-04 @ 21:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0