1 vecka

Uscha, nu var det en vecka sen jag skrev. Det är mycket att ta igen.

Det blev jobb på Delins dagarna innan jul. Måndag & tisdag. Mycket folk, men det var inte så man bröt ihop av stress. Vi var många i kassan så det gick bra. På tisdagen åkte jag hem till Kårböle. Jobbade till fem, åkte hem till lägenheten o städade o diskade lite. Sen for jag till Lars & Felicia och sa hejdå sådär innan jul. När jag kom hem till Kårböle blev det en snabbvisit hos Dahlströms och sen for jag hem och klädde granen med resten av familjen. Sen satt vi och gaggade tills vi la oss.

På onsdag var det julafton som nog alla vet. Vaknade av att Jenny kom och väckte oss vid tio, så då gick vi ner o öppnade dom första julklapparna för dagen. Det är som alltid, vi får en varsin chokladask och spel gemensamt. Bra morgonklapp. Vi spelade spel och donade på hemma under dagen och sen kom folket hem till oss. Mormor, morfar, Sven-Ove, farmor, faster & Lovisa. Kollade på teve, åt mat, öppnade julklappar och var allmänt sociala. Fick bra presenter. Inte missnöjd över nåt vad jag kan komma på. Så det tackar vi för. Kanske en timme efter det for alla. Vi satt hemma och såg på teve, klockan tolv for vi till kyrkan. När vi kom hem därifrån var det sängen som gällde. Ögonaböj. Bra julafton.

På juldagen var det mat hos farmor som alla år. Farmor & vi. Trevligt. Jag, Erik och pappa satt och disskuterade världsproblem och saker som var alldeles för djupa för ens eget bästa. Pratade bland annat om oljan i världen, AIDS och epedimier. Lars kom han med lite senare inpå kvällen. Det tyckte jag om. Mycket. Vi for hem när vi var klara och såg lite teve o sådär, Lars åkte väl kanske halvtolv - tolv, om jag inte missminner mig. Ytterligare en bra dag.

På annandagen var vi till mormor & morfar o åt, också som vanligt. Också trevligt. Mormor, morfar, Sven-Ove & vi. Blev lika mätt som alla andra juledagar. Denna dag var det jag & Jenny som satt och disskuterade saker som ingen begrep. Allt från universum till breda höfter. När vi kom hem till Kårböle igen så drog jag ihop mina grejer och kanske en timme senare gick färden mot Ljusdal igen. Släppte av Jenny i Kårböle och for till mig. Lars kom. Mysigt.

I lördags var jag bara med Lars. Vi låg i sängen länge och sen gick vi in på köpingen och uträttade lite ärenden och åt. Sen for vi till hans mamma. Hans mormor var där med. Det var väl trevligt att känna att man gjort något med dagen. Sen for vi hem till Nore till ett väldigt kallt hus. 13 grader var det i köket. Härligt. Nej. Jag gick upp o hämtade täcke och stängde in mig i teverummet med elelementet medans han eldade. Det dröjde inte så länge innan de blev varmt igen och då kände jag en otrolig rastlöshet. Fick för mig att vi inte kunde kolla på teve utan att vi var tvugna att göra nåt. Lars såg inte så exalterad ut men vi åkte i vilket fall o pantade flaskor. När vi kom hem åt vi och såg teve. Spelade lite Yatzy och sådär. Kände mig fortfarande väldigt rastlös så jag bestämde mig för att en promenad i kylan vore på sin plats. Vi gick tills kinderna var bortdomnade och sen när vi kom hem la vi oss.

Igår kom Frida till Nore och hämtade mig. Kärt återseende. Har ju inte sett henne på nån månad nu eftersom hon flyttat till Norge. Satt hemma hos mig hela dagen och vid middagstid åkte hon hem. Jag åt. Sen kom Lars och sa hejdå innan han for till Hofors. Han ska vara där till imorrn. Alltså två nätter. När han hade åkte kände jag att jag inte kunde sitta hemma och bara fundera och ruttna så jag for till Lillhaga. Lika trevligt och mysigt som alltid. Sen for jag hem. Tittade på två avsnitt av How I met your mother (som jag fick i julklapp) och sen sov jag.

Idag har jag & Frida varit i Hudik och sullat runt. Jag vill verkligen ha ett nytt duschdraperi men givetvis så hittade jag bara fula, och dom som såg vettiga ut var 150 bred, och det är dumt, för jag ska ha 180. Fy tusan. Så jag får ha mitt ett tag till. Handlade lite gjorde vi. Mest Frida. Käkade på Jambo o sådär. Sen for vi hem och åkte på Coop o handlade filmer. Så nu har jag lite nya sånna med om man skulle vara på filmhumör (ja, Kristin. Jag ska se dina först. Haha.) Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra men det är väl dags att börja tänka på vad man ska äta till middag antar jag.

Räddarna i nöden

Hua. Jag kokade vatten och salt som jag snortade, det var allt annat än skönt och gott och det hjälpte knappt heller. Nu har jag ringt till Lillhaga, och Kent lovade mig att jag kunde få deras sista skvätt av nässpray. Där har vi räddarna i nöden. Det är jag tacksam för. Jag ska bara vänta på att tvätten har hängt färdigt i torkskåpet så åker jag sen, tänkte jag.. Sen blir det hem o sova. Känner på mig att jag är lika skröplig imorrn som idag. Stackars mig. Men blir jag hemma från jobbet ska jag gå på Apoteket o köpa nässpray iaf, det är ett som är säkert!

Nässpray

Jag har till min stora fasa insett att jag inte har någon nässpray. Inte bra! Jag var helt hundra på att jag skulle ha en, för det hade jag sist jag var sjuk - vilket inte var längesen. Den enda jag hittar står på fläkten och den är tom. Den kanske har dunstat bort liksom, om det går?


Feber och skit

Igår vaknade jag, allt var i sin ordning. Åkte iväg o jobbade, jag öppnade. Allt gick bra. Mamma skrev och frågade om jag kunde komma hem för Erik hade missat bussen så då tänkte jag att det kunde jag väl. Jag slutade fem så då åkte jag till Ljusdal och hämtade Erik & sen for vi till Kårböle. Åt lite, sen kom Majvor, Lennarth & Krille. Majvor, Lennath, mamma & pappa satt och kollade på Dansbandskampen som vi andra dissade. Vi spelade lite tevespel istället. Sen gick jag ner o käkade ost med Dansbandsfolket. Sen la jag mig, jag kände mig risig. Vaknade mitt i natten med spränghuvudvärk, Erik hämtade vatten. Det var snällt. Nog för att han ändå skulle ner o hämta pt sig själv, men det var snällt att han frågade. Så jag satte i mig en flaska vatten och sen somnade jag. Vaknade igen och var hur pissnödig som helst (givetvis) - gick ner och sen la jag mig igen. I morse när jag vaknade hade jag nog feber och hela köret, nu har jag det iaf. Känns som att jag har legat och frusit hela dagen typ. Usch. Och jag som ska jobba imorrn.. Får se hur det blir med den saken.. Är i Ljusdal nu iaf, håller på o tvättar - och så fort allt är färdigt i tvättstugan lägger jag mig - det lovar jag. Hoppas på att bli frisk till imorrn, men jag tvivlar. Det blir troligen en sjukanmälning. Dumt.

Magsjuka

När jag stod ute o skrapade rutorna för att åka till Lars ringde han och sa att Felicia hade magsjuka. Så hon varken sov eller var frisk, som hon skulle. Haha. Då käde jag att jag inte ville sitta hemma och låta kvällen försvinna så då for jag till Johanna och umgicks där istället. Mycket trevligt, men trist att jag inte fick träffa Lars - givetvis. Men ja, vi pratade om mycket. Tillexempel förhållanden och en osund livsstil. Typ att vi inte förstod hur onyttiga vissa var. Klockan elva kom jag hem och då lagade jag nudlar. Haha. Så nyttig var jag! Menmen. Sånt är livet. Recco hade fest han å, men jag tror dom har gått på krogen nu. Vilken tur. Det var röjarfest, och imorrn ska jag upp o jobba.

Så godnatt.

Lookie Lookie

Har laddat hem utsökt musik nu. Lyssna själv.

Kevin Rudolf & Lil' Wayne - Let It Rock
J-son - Lookie Lookie

Jag sa ju det. Bra skit.


Det är ordning på mormor

Det är ordning på mormor. Hon skrev att min fläkt var fin, och det hade hon rätt i. Haha.

Jag är inte hungrig men jag måste ju äta, men jag tror det blir en frukost till middag typ. Orkar ingen brakmiddag. Inte har jag duschat än heller, så det ska jag göra å, och sen åker jag till Lars. Har inte sett han på tre dagar nu. Låter kanske inte mycket, men det känns mer än det låter. Haha. Det är mina planer för ikväll, och sen ska jag hem o sova. Hellugn kväll = skön kväll.

Håhåjaja

Håhåjaja, imorse började jag halvnio i Lillhaga. Jobbade till halvtvå så det blev en kory dag på fem timmar bara. Lättsamt. Efter det åkte jag till Rehnsvägen. Kent var solokvist så vi tog o fikade lite och pratade på, blev där i kanske en och en halv timme eller nåt i den stilen. Sen for jag hem för att se om det fanns nån ledig tvättid så jag slapp tvätta på söndag. Det gjorde det givetvis inte. Dumt. Så på söndag blir det en vittvätt.

Såg att mina grannar har klätt granen med. Redan. Det brukar vi göra dagen innan jul. Men det såg hemtrevligt ut iaf, det var det jag skulle komma fram till. En annan sak jag tänkte säga var att jag blev lite besviken att ingen har kommenterat och sagt att min fläkt är fin än. Gör det! Nu ska jag nog duscha.

Färiladag

Idag har jag jobbat på Delins. 12 till stängning. Dagen gick fort för man hann inte titta på klockan. Det är bra. När jag jobbat färdigt for jag till Marie & Jonas. Där var jag ett tag och sen for jag hem. Det ä pissväder ute och snorhalt. Plus att jag har Skodan, den bilen litar jag inte på. Så jag körde 70 mellan Färila och Ljusdal. Haha. Men det var ingen trafik alls typ. Det är bra. Då jag åkte lyssnade jag på sommarmusik. Typ Lady Gaga - Just Dance, Those Dancing Days - Run Run & The Ting Tings - That's Not My Name. Påminner så jäkla mycket om när jag & Jenny cyklade mellan Kårböle och Ljusdal. Lätt att det ska göras om nästa sommar. Lätt! I vilket fall har jag hört att det ska bli kallare imorrn. Det är bra, att det inte är så himla blött längre. Men imorrn ska man vara ute i snön och leka med ungarna på Lillhaga dagis, och då är det kanske inte så nice med kyla. Men det blir nog bra med kallt, jag vill inte ha en o-vit jul. Nu ska jag sova. Godnatt.

Det behövs inga ord

Det behövs inga ord.


Diskberg

Idag ställde jag klockan på halvnio även fast jag börjar tolv, kände att det är dumt att förstöra dygnsrytmen när jag börjar halvnio både imorrn och på lördag. Jag ska inte åka förrän om en och en halv timme, och jag känner att det är min plikt att ta tag i diskberget. Jag vet att jag beklagar mig över diskberg typ varje vecka, men jag kan säga som så att den har aldrig varit så stor som nu. Man måste typ plocka ut diskhon för att ens kunna röra vattenkranen. Och väntar jag till ikväll så kommer det ju knappast bli gjort eftersom jag stänger på Delins och när man kommer hem då, typ halvnio - då vill man bara lägga sig typ. Man vill i alla fall inte diska, det är ett som är sant.


Lillhagadag

Igår bar det iväg till Hudik med fröken Marie. Hon ville dit och handla lite, så jag offtade mig trots min klena ekonomi. Köpte inget onödigt denna gång heller. Det är bra. Och nu har jag nåt att ha på mej på jul iaf, och det känns bra! En mycket trevlig dag får jag lov att säga. När vi kom till Ljusdal gick vi hem till mig och sen for Marie. Då åkte jag till Lillhaga och inspekterade lite och sen åkte jag till faster & Kent. Jenny var där och faster var på jobbet. Men jag fick mat av Kent iaf, vilken sevice! Var inte där så länge och när jag åkte så for jag till Lars. Där var det nån som var i donartagen, och det är bra ibland. Han skruvade upp lister i köket och målade dom och jag hängde upp julgardinerna som hängt på köksstolen i flera veckor nu. Så nu är det gjort. Sen kollade vi lite på teve och sådär och sen for jag hem och sov.

I morse började jag jobba klockan åtta på dagiset i Lillhaga. Dagen gick bra och det kändes som att det gick fort att komma in liksom. Så det va skönt. Tomten kom på besök med och så åt vi julbord. När jag slutade jobba så for jag till faster och där va jag till typ åtta eller nåt. Nu sitter jag här i sängen och är bara ett lut ifrån att sova. Dethär är det sista jag gör innan jag drar täcket över mig. Fasiken vad skönt det ska bli efter en dag med tusen barnskrik och röster i huvudet plus en massa spring och hit och dit. Det är ju kanske inte direkt det man är van. Jagmenar det va väl typ 15 ungar där, så jag har försåelse för mig själv. Imorrn är det jobb på Delins. Börjar 12.

Godnatt.

Långsovning

Okej, det blev krogen ändå. Tre förfester & sen krogen. Helt okej afton :) Och igår kväppte jag kort hos Anna-Lena Nordebo med la familia. Hoppas att det blev nåt veetigt iaf, sen när vi var klar med det åkte vi på Ljusdal o käkade på Kina. När vi var färdigätna begav jag & Erik oss hem till mig & dom andra åkte hem till byn igen. Efter ett tag tog Erik bussen hem till Hudik igen. Lotta kom till mig kring halvfem eller något i den stilen. Hon väntade på sin skjuts och blev här rätt länge. Det var väldigt trevligt faktiskt. Sen for jag hem till Lars och åt.

Idag vaknade jag av att Lars kom upp, och jag frågade typ "och vad gör du här?". Han svarade nåt i stit med att "ja, jag bor här". Men jag brukar aldrig vakna av att han kommer så jag var lite förbryllad. Han sa att han hade kommit hem från jobbet och jag trodde verkligen inte på det, för det var ju mörkt ute! Ju! Men när jag tittade på klockan så var det ju sant! Herregud! Jag hade alltså sovit i nästan 17 timmar. Alltså, det är ju nästan fysiskt omöjligt. Så idag var ingen dag. Jag sov bort hela dagen!! Ida ringde och behövde nån som fixade & trixade lite åt henne, så jag anlitade Stefan. Sen va Stefan här ett tag, och sen han for hem har jag väl typ ätit middag bara. Nu ska jag fara till Kristin tänkte jag.

Mitt dyngn är helt kajko nu. Jag kommer ju inte vara trött ikväll när det är läggdags e. Fy, dumt. Men jag läre ju lägga mig ändå, för på onsdag ska jag jobba i Lillhaga, dom ringde idag och hörde om jag kunde. Och det kunde jag. Och så börjar jag åtta, så jag måste verkligen vända tillbaka dygnet.

Utgång

Fy tusan. Jag vill också på krogen ikväll! Nu har jag längtat i flera veckor och ikväll känns som kvällen med stort K. Även fast det är skitmusik på Stadt. Jag vill ut så himla gärna gärna ikväll så jag håller på att dö. Men vatusan. NEJ. Jag kan inte, jag ska inte. Nu behöver jag bara nån som förbarmar sig över mig ikväll. För jag vägrar att sitta hemma själv när alla andra är ute o röjer. Jag gör det bara inte.

Möblering

Igår när jag hade stöädat och diskat färdigt så for jag till Marie i Färila. Trevligt. Som alltid. Blev där ett bra tag. Kanske till elva eller nåt sånt. Sen for jag till Lars och la mig, och han jobbade över hur länge som helst så han kom hem åtta på morgonen.

När jag hade vaknat till liv i morse och varit hem o ätit frukost o sådär så for jag till Lillhaga till faster, Kent och Lovisa. Jag & faster försökte möblera om vardagsrummet men det blev bara skit så nu ser det ut som vanligt igen.. Typiskt. Haha. Kring fem kanske jag åkte däriffån, åkte och hämtade upp Kristin som skulle hämta sin mobilö som hon hade glömt i sin jobbarkompis bil. Så handlade vi lite med. Sen for jag hem till Lars, och där är jag nu. Han står i duschen, jag sitter här. Blir nog till o käka snart å. Skapligt sen lunch. men med tanke på att Lars käkade frukost vid tre så är det kanske inte så konstigt heller. Haha. Sen blir det Idol. Jag vet att Lars inte gillar det. Alls. Men det skiter jag i. Vi ska se det. Vare sig han vill eller inte. Så det så. Haha. Det är ju faktiskt final.


Julklappar

Nu är jag klar med exakt alla julklappar. Det känns bra. Mindre bra att jag typ är pank, men bra att jag slipper köpa mer julklappar. Och pank är man varje månad ändå, så det gör inte så mycket, egentligen. Dock vill jag ut på krogen på lördag, Kristin frågade och jag blev hur sugen som helst - men eftersom jag ska upp o ta kort på söndag så skippar jag nog det. Känns som en bra idé.

Nu måste jag nog städa och diska och allt sånt strunt. Blä.

Killparfymer

Nu sitter jag här, med en såndär lapp som man sprutar parfym på när man ska välja parfym. Jag sprutade på killparfym på en lapp idag när jag och Kristin var på Parfymshopen. För det finns inget som luktar godare. Jag kan stå på killavdelningen i tusen år och bara lukta. Ibland önskar jag att jag vore kille så jag kunde köpa en massa parfymer. Typ. Jag har ju fasiken fler favoriter där än på tjejavdelningen. Fint, Elin. Näni, det finns verkligen inget bättre!

Ja, idag var jag i vilket fall iväg och träffade rektorn på Järvsö Barnstuga. Vi satt och pratade ett bra tag och utbytte lite papper. Jag skrev på ett tystnadspliktsavtal och lite såntdär, sen gick vi runt på avdelningarna och hälsade på lite. Det verkade som ett bra ställe och alla var hur positiva som helst över att jag var där och kunde vikariera för det var så himla ont om sånna, så det känns bra inuti nu. Det gör det.

När jag var klar där åkte jag hem till Lars i en timme. Han undrade hur jag hade sovit med honom inatt, för han hade nackspärr. Dock så var det nog inte mitt fel, men jag vet att det alltid känns bättre när man kan skylla ifrån sig. Jag brukar också vara rätt duktig på det. Och nackspärr är inte roligt, men det är roligt när andra har det, för dom ser så himla lustiga ut när dom ska vrida huvudet. Det tyckte nog mamma med när jag hade nackspärr för ett par år sen och gick runt hemma med halsduk under tröjan, så det såg ut som att jag hade världens kortaste hals. Då skrattade hon åt mig också och sa att jag såg ut som Svenne Hedlund. Så snygg var jag.



Vid ett åkte Lars på jobbet och jag åkte till min vapendragare Kristin. Vi konstaterade att vi var hungriga så vi åt. Och så sullade vi runt i Centrumhuset. Luktade på en massa lukter på Parfymshopen, och på Kardemumma köpte jag världens Fridigaste grej som hon ska få när hon kommer hem från Norge i jul. Frida alltså. Inget stort eller dyrt eller så, men så jäkla Frida. Sen gick vi på Fifty och där gjorde vi oss verkligen hemmastadda, vi gick runt där i strumpor och provade kläder som vi gick runt i och allt. Jag hittade i vilket fall ett par byxor som känns efterlängtade. När vi var klar på Ljusdal så åkte vi hem till mig och jag bytte om och lite sånt, sen skjutsade jag hem Kristin.

När jag lämnade Ringvägen bar det iväg mot Färila. Två timmars jobb kallade. Birgitta skulle till kyrkan så då blev det att man fick hoppa in. Och idag var världens suraste gubbe in. Helt omöjlig. Stod o tjafsade om att han inte hade fått dom rabatter han skulle när han hade handlat. Och jag stod och förklarade i tusen år varför han inte hade fått rabatter. Han hade för det första köpt fel grejer - som inte gällde, och för det andra hade han andra varor som han tydligen hade på sina "Mina Varor" som ICA börjat med nu - som han minsann hade 20% rabatt på - vilket han inte hade. Jag försökte förklara att dom Mina Varor som precis var inte gällde och att dom hade påbörjat ett nytt utskick idag med varor som började gälla på fredag. Men hans varor skulle minsann gälla vecka 51 påstod han. Ja men vad synd för han att vecka 51 är nästa vecka då! Han vägrade lyssna och när jag sa åt Helena o prata med han så stack han utan ett ord. En ond herre var det, ska jag säga er. Eller så hade han vaknat på väldigt fel sida. Upp och ner och in och ut. Kanske.

När jag jobbat färdigt for jag hem och möttes av kaoset jag har här. Kände verkligen att jag inte hade nån ork att ta tag i det. Så jag sket i det. Frida ringde och vi pratade i en och en halv timme, det var längesen. Jag längtar tills det att hon kommer hem igen. Inte länge kvar nu. Och Hanna kommer i jul hon med, det längtar jag också till. Börjar överväga att gå ut på juldagen för att träffa alla utflyttade som är hemma över jul. Vi får se. Det är ju lite att gå emot mina principer med. Menmen.

I vilket fall så blev dethär ett väldigt långt inlägg, vilket inte var meningen. Tvivlar på att det är någon över huvud taget som läst allt. Jag hade inte gjort det. Som avslut ska jag säga att imorrn blir en fixdag. Måste diska, städa lite, tvätta och dona på. Det blir skönt när det är klart.

Keep in touch.

All Access

Denhär tiden går det bara en massa Tv-shop & Tvins program/reklamer - och All Access på MTV. Och eftersom man inte tittar på Tv-shop så tittar man på All Access. Ett skitprogram. Dom gottar sig som bara den i kändisars olycka. Idag handlar det om kändisar som bedrar andra kändisar. Alldeles nyss hadlade det om Halle Berry och Eric Benett, och dom tyckte att Eric var så dum som var otrogen mot en så snygg tjej, att man var tvungen att byta upp sig, och att det var omöjligt när man hade Halle. Alltså, vilket jäkla dumt utlåtande. Jag blir så less, so what om den han var med var fulare eller inte? Inte för att jag säger att det var okej av han att vara otrogen, men vad sjutton har utseendet med saken att göra? Är det allt som är viktigt? Usch, är det såhär världen ska vara så blir jag bara så himla trött.

Nu stänger jag av teven och hoppar in i duschen.


Tre dagar

I helgen var jag hem till Kårböle. Det var himla trevligt. Mat & sällskap. Erik var hemma med, och det händer ju inte alla gånger att vi synkar våra Kårbölebesök, så det var trevligt att få träffa han med. Spelade spel gjorde vi med, syskonen. Risk. Det var längesen. Åkte tillbaka till Ljusdal på söndag eftermiddag/kväll. Åkte hem till Lars och umgicks. Efterlägtat.

På måndag klev jag upp vid nio och for mot skogarna igen. Åkte förbi Kårböle och till Ängersjö - till mormor & morfar. Hjälpte till att städa & dona lite o sådär - skurade hall & trapp, hängde tvätt, putsade koppargrejerna, diskade och lite sådär. Vid två skjutsade jag mormor till Sveg, vi handlade lite och så var hon på sjukhuset. När vi kom tillbaka till Ängersjö ringde jag till mamma som stod och lagade mat så då for jag hem till byn och lyckades komma hem precis när maten var klar.

När vi ätit och umgåtts lite så for jag mot Ljusdal igen. Stannade i Färila på Delins och fixade lite med julschemat, sen åkte jag till Marie & Jonas där jag blev i säkert nån timme. När jag kom till Ljusdal så kom Nicklas övet ett tag. Sen for han, sen la jag mig. Lars kom hem till mig när han slutat jobbet, alltså typ halvtvå kanske, eller nåt sånt. Alltid lika uppskattat. Jag gillar Lars himla mycket, förstår ni.

Idag har Marie varit här, hon for vid fyra och då åt jag. Sen har jag bara suttit här hemma, eller ja - jag var iväg o handlade lite också. Idag är jag jättetrött och jag känner att det vore fint med en tidig kväll. Måste dock se Desperate Houswives vid nio. Det är ju säsongsavslutning idag. Fy! Det borde ju visas året om. Det är sagt att jag ska till Kristin o se på det, men jag känner mig så jäkla trött just nu så frågan är om det blir så. Inte så kul o åka dit och fara på en gång direkt, då åker jag hellre dit en annan dag och är där ett tag. Me vi får se. Jag kanske piggnar på mig också :)

Nu har Elin gjort jul

Idag hade jag tid på Arbetsförmedlingen vid elva. Så då var jag dit, efter det gick jag hem och började städa. Marie kom typ fem-tio minuter senare. Kring halvelva. Hon började jobba två så hon var här tills dess, jag städade hela tiden. Och jag som sa att det var ohövligt igår. Men vi pratade ju som vanligt, vi brukar väl inte göra så mycket annat - så hon överlevde väl. Förhoppingsvis.

Nu sitter jag här iaf, och allt är färdigstädat. Känns jäkligt skönt! Det är himla mysigt här nu, och himla juligt. Sitter här för mig själv nu med tända ljus och hela köret - julmusik och allt. Det enda som lyser är ljusen, advetsljustaken, den röda lampan i lill-fönstret - och såklart datorn. Hur mysigt som helst. Och så är det bara nitton dagar kvar till jul med, och jag är klar med alla julklappar, förutom Nathalies. Vilket känns väldigt, väldigt skönt.

Väntar på att Kristin ska sluta jobba nu så man får åka hem till byn snart. Dom ringde från Delins idag också så imorrn ska jag jobba. Öppna och sluta halvtvå. Så det känns jävligt ovärt att åka hem så man är hemma typ sju eller nåt då man ska iväg på morgonen efter. Det blir ett jäkla farande. Men jag läre ju åka hem nu, för jag har faktiskt lovat Kristin skjuts ju.

Jaja, man ska inte klaga. Det finns dom som har det värre.

Men skönt är det att det är städat iaf :)


Walk Away

Idag laddade jag hem depplåten nummer ett. Christina Aguilera - Walk Away. Jag undrar hur många gånger man surat till den egentligen. Det var inte kul att lyssna på den, men skönt ändå. Skönt med lite dålig stämning ibland med. Haha, usch vad sjukt det lät. Men man måste kompensera allt bra med lite depp också. Haha. Ja usch ja, jag är så glad att tiderna då man lyssnade på den låten är över. Verkligen borta för alltid. Nu har jag inget att må dåligt över längre, absolut ingenting som det känns, faktiskt. Det är bra.

När jag lyssnat klart på den så satte jag mig i bilen och for till Lars. Innan jag åkte till han åkte jag upp till Linus med alvedon. Tydligen var det ravefest i hans huvud. Och eftersom jag är så snäll så avvarade jag tre alvedonisar åt han. Sen for jag till Lars iaf. Och nu sitter jag här i Nore. Lars har jag skickat i säng, för han var jättetrött. Då ska man sova. Det är bara skit på teven. Justnu har jag på Debatt på ettan. Fast det brukar jag titta på ibland, men justnu känns det inte kul.

Jaja, man får väl kanske ta o lägga sig snart ändå, fast det känns inte kul det heller för jag vet att jag kommer ligga o vrida o vända på mig hur länge som helst, och det undviker jag gärna. Men ja, det blir nog säng ändå snart. Det är ju mysigt att kramas, om inte annat.


Mariedag

Ja, jag sa ju att jag skulle ha städdag idag, men det blev inte nåt av med det. Marie hörde av sig och ville ses. Det ville givetvis jag också. Så hon kom när jag vaknade i princip och har varit här till för en timme sen. Imorrn ska jag på arbetsförmedlingen, och sen kommer Marie igen. Haha. SEN - när hon gått på jobbet - har jag faktiskt tänkt att städa. Men vi får se hur det blir. Eftersom vi ska ta kort o sådär med så blir det ju bara stressigt, men vill ju göra allt ordentligt utan stress och plus så kommer Erik mitt på dagen nåt tag med.

Just i detta nu kände jag att städingen får vänta tills efter helgen. Ja, det får den. Jag kan inte städa när jag har främmande. Det är ohövligt.


Jobb x2

I morse vaknade jag av att dom ringde från Delins och frågade om jag kunde jobba för Birgitta var sjuk och skulle åka hem. Det tog verkligen mot att säga nej, men jag hade ju faktiskt lovat Ida att jag skulle umgås med henne. Och roligare var det nog men det blir fattigare när decemberlönen kommer i slutet på januari. Menmen.

I vilket fall så ringde jag till Marie Plomér idag och hon svarade. Äntligen! Så på onsdag nästa vecka ska jag till Järvsö och prata med henne. Så får vi se hur det går.. Sånt som visar sig.

Imorrn blir det nog städning här. Storstädning. Julstädning. Eller nåt. Dammsuga, torka golv, byta gardiner, slänga upp advetsljustaken, damma lite, skura dusch och sådär. Känns inte så lockande men det är skönt när det är gjort :) Som allt annat. Diskat har jag precis gjort iaf, känns bra :)

Idadag

Idag har Ida varit här. Jag gillar Ida himla mycket, vi har alltid trevligt när vi umgås. Uträttade lite ärenden och sådär, känns bra. Inte dirkt för att man vill, utan mest för att få det gjort. Nu har jag precis ätit, ska ta tag i disken tänkte jag och sen får man förhoppningsvis träffa Lars.

Hudik

Igår åkte jag hem till byn med mamma när hon slutat jobba. Där åt jag en massa mat, gott. Det var jag, mamma & Jenny hemma eftersom Erik är i Hudik och pappa för tillfället ligger ute på jobb - och det ska han göra till efter jul nåt tag. Jag & mamma skrev julkort och åt pepparkakor och sen spelade alla tre spel. Mysigt. Som alltid. Kårböle är mysigt.

I morse klev jag upp halvåtta, en kvart senare satte jag & Jenny oss i bilen och begav oss mot civilisationen. Jag skjutsade Jenny på skolan och sen for jag till Ljusdal och gjorde iordning mig.

Tio kom faster, och vi for till Hudik. När vi åkte in till storcity ringde jag Erik och han kom när jag & faster käkade lunch. Pizza blev det. Nyttigt och bra. Sen sprang vi runt i en massa affärer och spenderade massa slantar. Inget ångrat köp, vilket är bra. Dock ångrar jag att jag inte köpte en sak som jag tänkte köpa, men jag ska leja Erik att styra upp det åt mig.

På kvällen när jag kommit hem åkte jag till Kristin & tittade på Desperate Houswives med henne & Martina. Nu sitter jag här och gör ingenting - sitter mest. Jag ska nog sova nu.

Men tack faster & tack Erik för en toppenvistelse i Hudik :)

RSS 2.0