Fröken Frissa

Idag var jag på svenskan, gjorde mitt prat. Sedan for jag till Färila till fröken Frissa. Sen jag kom tillbaka Har jag bara varit med Marie, vi har donat på lite. Köpt godis på Coop, suttit nere vid sjön och så. Mycket trevligt. Nu ska jag äta middag, lite rester från igår. Sedan blir det filosofiplugg ingför provet imorrn.

Seriöst, Elin.

Sammanfattning

I helgen var jag hemma i Kårböle. Jag & Jenny for till Sveg på lördagen - premiäråt mjukglass för i år bl.a, och så for vi till mormor & morfar en sväng. När vi kom hem åt vi mat med murkelsås som är det godaste som finns. Himla, himla trevlig dag. I söndags var jag fortfarande hemma i Kårböle. Besteg berg av saker på skrubben i det febrila letandet av foton tillsammans med min mor. Dock utan framgång. Vi fick nöja oss med att kika i album.

Pappa var huslig och gjorde efterrätt hela helgen. Det var ordentligt. Vilken karlakarl. Min man ska va som min pappa, fast inte min pappa. Japp :)

Åkte till Ljusdal på söndag kväll. Anton kom hit. Vi såg film. Det var trevligt, ja.

Idag har jag varit på skolan, hämtade hem studentmössan också. Det var ju på tiden. Efter skolan for jag till Johanna (som vanligt) och pluggade. Vi har iaf försökt varit ordentliga nu i över en vecka. När jag for hem så lagade jag god pastasås (nej mamma, inte på påse) & åt den. Sen har jag till och med gjort klart svenskan, så imorrn kan jag prata.

Imorrn ska jag klippa mig. Jobbigt att fixa håret utan grejs har jag konstaterat. Troligen dagens i-landsproblem.

Finväder

Tredje dagen det varit fint väder. Andra dagen jag suttit hos Johanna på deras uteplats och älskat med solen. Helt underbart. Poängen med detta egentligen meningslösa inlägg var att jag älskar det fina vädret!


Engelska

Ja, nu sitter man här på engelskan med en mellanslagstangent som inte vill fungera som den ska samt ett ytterst uttråkande arbete som ska slängas ihop. En skriftlig one man debate. Jag måste erkänna att jag inte förstått uppgiften till fullo, men man gör väl så gott man kan. Tydligen ska man ha tre argument för nånting, och tre mot. Jag som alltid är hur seg som helst med att komma upp med idéer vet ju inte vad jag ska skriva om än. Jag hade tänkt skriva om balen, men det är lite lättare sagt än gjort att hitta hemsidor som stärker mina argument. Jag kanske väljer att skriva om gay-adoption eller något i den stilen istället.

Vi får se.

Skulle vilja slå ett slag för det fina vädret vi har också :) Det är soligt och fint, och har varit mer eller mindre i en vecka nu, det gillar jag. Jag hade till och med solglasögon då jag gick till skolan i morse, och jag hade dom inte bara för att "ha" utan de fyllde även en funktion, det är ett tecken på att sommaren närmar sig. Oh, I like. Fint väder gör mig glad!

Helgen

I fredags var jag & farmor till hälsovårdscentralen, på aftonen for jag till Ljusdal. Jenny med. Hon for på Singstartävling på Kläppa medan jag & Marie cruisade, Frida joinade oss sen hon också

I lördags var jag & Jenny till Gävle. Handlade lite & hade allmänt mysigt. Skrattade så jag grät för första gången i mitt liv (den ni)

Idag har det varit soligt i Kårböle. Morfar var där då jag vaknade, trevligt, mysigt, jaa, mmm. Jag & Jenny gassde sol på baksidan då hon vaknat. Efter det åkte jag & pappa lite motorcykel, i ett par timmar. När vi ätit middag hemma la jag, mamma & pappa oss i deras säng och tog igen oss lite

Nu är jag i Ljusdal, klockan nio ska jag till fröken Dahlström och se Bourne Identity

Bra & faktiskt ovanligt hädelserik helg


Skolan?

Jag skulle helt seriöst kunna kasta ut hela mig själv ur min kropp. Jag kan verkligen inte koncentrera mig på något skolarbete över huvud taget. Ja, jag går på lektioner och jag hänger med i det som sägs, men jag kan verkligen inte jobba hemma. Det går bara inte. Det är inte för att jag känner att jag ska skita i skolan, för det vill jag inte vara med om igen. Men min ork ligger verkligen på minus en miljon nu.

Jag skulle inte påstå att det är något i mitt liv som jag mår dåligt över heller, och att det är därför jag inte orkar med. Jag har också kommit ur min trotsålder, så det är inte för att trotsa eller visa världen att jag finns - för det vet dom redan. Jag har helt enkelt ingen ork.

Jag försöker och jag försöker, men det går verkligen inte. Och visst, det är lätt för er att säga att det inte är lång tid kvar, nej visst - men i jämförelse med vadå? Med de elva föregående åren är det lite, men i jämförelse med min ork är det mycket. Extremt mycket.

Ibland kan jag nästan sitta och fundera på om någon med ADHD flyttat in i min kropp bara för att det är nu jag verkligen behöver mitt smarta jag som skriver ihop bra arbeten på nån timme. Som det känns just nu så kommer den Elin aldrig åter. Men det hoppas jag verkligen att hon gör.

Nej, jag blir så arg på mig själv, jag vill ju verkligen & jag försöker. Men som sagt. Det går inte. Fuck. Antar att det bara är att göra det bästa av situationen.

(Och nej, jag vill inte att folk ska tycka synd om mig. Ibland måste man bara få skriva av sig)


Snöhagel

Jag är lättretlig. Men jag blir less då folk ändrar beteende när de umgås med olika folk. Jag är verkligen inte förtjust i det.

Jag & Kristin gick runt Kyrksjön idag. Solen sken och det var himla fint, och mitt uppi allt gassande började det hagla (!) - Kristin bestämde sig för att läsa miljö- & hälsoskydd, vädret betedde sig underligt. Det slutade rätt fort ändock.

Ikväll är det Desperate Housives. Säsongspremiär :) Vilket röj.

ABBA

ABBA - vilka legender alltså. Helt odödliga. I love it <3

image19

(kanske inte den tjusigaste bilden, dock. haha)


Provuppkörning

Hemkommen från en provuppkörning med Nicklas. Jag tänker inte påstå att det gick sådär jättebra, men å andra sidan har jag nog aldrig hört talas om att det gått bra på en provuppkörning för någon heller. Det som gjorde mig helt sjukt irriterad var att han sa att jag missade att prova vindrutetorkare/spolarvätska. Men jag vet, till 238 procent att jag gjorde det. Helt bombsäker, utan tvivel. Menmen. Det var ju ingen riktig uppkörning iaf. Imorrn har jag min sista lektion innan uppkörningen. Gruvsamt. Huua. Menmen, det får gå som det går :)

Rörd

Jag blir rörd över hur bra saker kan vara ibland
Rörd över hur bra vissa personer kan vara

Nästan så man känner för att fälla en lyckotår
Eller två

I brist på annat, liksom

Engla

Jag nöjde mig inte med att tända ett ljus för Engla, jag tände nio. Rätt schysst av mig att tänka på dom som glömt, eller kanske inte har råd att köpa ljus. Jag har paxat ett, och ett annat är också upptaget, de andra sju får stå för sju andra som glömt här i vårt kalla Sverige.

Rest in peace.


Desktop grafisk form

Just nu sitter jag på Desktop-lektion. Lika tråkigt som vanligt.

I morse kokade jag gröt, mackor skall inhandlas idag. Jag orkar inte vara hur seriös som helst. Igår kom Thomas gånger två till mig - Olsson & Jonsnäs, jag betalade den ena - skönt att slippa vara skyldig, och den andra skrev av lite papper jag hade. Betalade även en räkning igår, herr Olsson tyckte att det var vuxet, jag kunde inte annat än att instämma. Det var min första räkningsbetalning. Yes.

Jag längtar redan tills denna dag är över. Så mycket så jag skulle kunna dö, nästan. Stackars ungdomar som får gratis skolgång. Verkligen. Haha. Ibland är man bra otacksam, men jag börjar verkligen lessna sjukt mycket nu. Sjukt mycket, som sagt. Men det är ju inte så långt kvar nu som tur är. (Tur som va, som Malin hade sagt.)

Idag ska Anton kolla på ny bil, hoppas han köper den så han slipper köra runt i sin skrothög till Saab 900. Haha. (Jag kände bara att jag var tvungen att få med det)

Ja, annars har jag inte så mycket att skriva. Har lektion i en halvtimme till nu, sen är det lunch. Jag & Johanna ska gå på OP o hämta lite papper. Kan ju vara bra.

Btw. Vi kommer bara få två studiebidrag till. Fatta hemskt. Sen kommer man vara tvungen att försörja sig själv, mer eller mindre. Underlig känsla ändå. Hmm.

Ikväll ska jag nog skicka ett sms. För nu är det dags igen. Hahah. (Internskämt som jag har med mig själv, enbart. Kanske Linus skulle fatta om han läste, men det tor jag inte att han gör.)

Over and Out.

Påminnelser

Jag vill inte bli påmind. Jag trodde verkligen att jag skulle slippa dig nu. Jag vet att jag aldrig mer i hela mitt liv kommer att träffa dig. Vi kommer aldrig, aldrig, aldrig att springa in i varandra. Jag trodde faktiskt att jag skulle slippa bli påmind nu. Jag gjorde allt för att det skulle bli så i alla fall. Allt. Men ändå lyckas du. Många tror nog att jag inte bryr mig, men det är faktiskt riktigt jobbigt att tänka tillbaka, även fast det inte var en lång stund så betydde det faktiskt mycket för mig. Det är också därför jag blir så fruktansvärt irriterad när folk för det på tal utan någon som helst anledning.

Och från en sak till en annan...

Har även fått en massa sms nu dom senaste dagarna också, jag är bara så himal rädd för att falla tillbaka, det känns faktiskt inte som en omöjlighet. Jag hoppas verkligen att jag klarar mej, för jag vet ju hur det varit, och troligen har inte visan bestämt sig för att ändra text. Så - det blir nog samma gamla visa, som det alltid varit.

Och sammanfattningvis...

Man försöker verkligen göra allt för att gå vidare här i livet, vad det än handlar om. Man försöker att tänka med hjärnan istället för hjärtat. Jag har konstaterat att det svåraste här i livet måste vara just att gå vidare. Det finns så många minnen man har med exakt alla människor man någonsin känt. Det kan vara en låt, en färg, en lukt, en stad, en maträtt, en film - you name it. Man ställs ofta på prov, då dessa saker dyker upp, så man blir påmind. Det är bara att hoppas att man klarar det, då har man lyckats.

Dagens citat

Men vafan, hon hade ju i alla fall kunnat vara två år äldre. Tolv, då hade man ju förfan fortfarande grus i håret.

Knacka

Knacka inte på dörren om du inte vill komma in.

Tack

Okej, mycket trodde jag om dig. Men inte att saker jag "tappat bort" skulle visa sig ligga undangömda på ditt rum. Ja, tack så himla mycket. Jag känner verkligen lyckan sprudla.

Ordentligt

Idag har jag varit ordentlig. Jag har städat, tvättat, skurat dörrmatta & handlat. Hur duktigt som helst. Kristin & Marie var hit en sväng också. Mysigt, yes. Jag lagade pannkaka på vete & grahamsmjöl som jag smaskade i mig - det var gott :) Mamma kom hon också, med kroppkakor - så imorrn slipper jag laga mat. Maha. Och kroppkakor som är så jäkla gott också :) MUMMA! Haha.

Masade iväg mig på STARK med Hanna idag också för att röra lite på fläsket. Ordentligt! Sen kom Frida en sväng också. Med andra ord en rätt produktiv dag får jag ta o säga. Skulle verkligen ha diskat innan jag lade mig också, men troligen kommer det inte att inträffa.

Sitter och väntar på How I met your mother, som vanligt. Ska borsta tänderna och krypa ner nu tills det börjar, om typ 4 minuter. Dagens höjdpunkt alltså :)

Storhandling

Ja, idag har jag storhandlat. Kom hem med två kassar när jag var klar på Delins. Idag åt jag Chorizo stekt med spenat, soltorkade tomater & tomat-cremefraiche. Till det åt jag quinoa (som alltid) och en sallad. Det var gott. Jag känner mig jätteseriös, jag har lagat mat i över en vecka nu, inte kokat ihop nåt på påse eller värmt nåt i micro alltså. Ja, det känns lite vuxet sådär. Fast det tar ju inte så lång tid heller som man tror, så egentligen är det väl ingen större bedrift om man tänker efter.. Haha.

Imorrn ska jag nog i vilket fall äta pannkakor, för er som undrar. Har även insett att jag måste köpa en potatis/morots-skalare. Jag har ju ingen sådan. Herregud. Det borde i vilket fall finnas på Delins, jag får kika in där efter skolan imorrn (klockan halvelva med andra ord. Haha)

Camilla var hit idag också när hon slutat skolan. Vi såg teve, avkopplande. Jag älskar teven alltså. Haha. Ikväll är det Cashmere Mafia också, andra avsnittet. Jag tror lite på dendär serien jag, så jag ska nog se det också, trogen hemma hos Emily med ett gäng negerbollar. Finns det nåt bättre? :)

Lyckat

Aftonen igår var faktiskt himla trevlig. Jag & Emily roade oss först i vår egen lilla ensamhet, som förr i tiden. Vi var ruskigt på G båda två, och på sjukt bra humör - vilket är en mycket bra förutsättning. Vi tog en massa kort (se exempel längst ner) - vi hade bestämt att vi skulle göra det, för det var längesedan vi tog flippade kort nu. Det är roligt att ta psycho-kort, man skrattar så himla mycket när man håller på med det.

Vi gick till GKs först i alla fall, där vi satt och samtalade med lite folk varpå vi entrade Stadt. Natten blev lång, men riktigt rolig. Jag brukar inte ha så fruktansvärt kul när jag är utepå faktiskt, men ibland händer det - och detta var en sådan gång :) Jag gick till Henke efter Stadt i alla fall, sedan kom Nicklas dit också, men han däckade som vanligt, så jag & Henke spatserade iväg till David där vi satt ett tag. När vi skulle gå hem så var vi allt annat än taggade för att gå utanför dörrarna, så vi kastade omkull oss på en varsin soffa ungefär klockan 6 på morgonen där vi sov. Klockan nio på morgonen vaknade vi till liv igen och knatade hem till Bagargränd.

Idag har jag varit sliten, men ändå rätt aktiv. Frida var hit, det var trevligt. Så kom Nicklas en sväng också medan Frida var här. Sedan har jag träffat Emily också. Vi var på Prix och så köpte vi pizza som vi smaskade i oss också. Det satt fint det. Haha. Alltid. När jag gick hem från henne så kom Anton, det var trevligt. Jag dängde han lite på Bond, men han var faktiskt bra för att vara nybörjare. Haha.

Så nu sitter jag här i min ensamhet och kollar på Flightplan, som jag redan sett. Ska kanske moka i Mäklarna i DVDn och se lite på det. Klockrena filmer! Jag har ju lite status som äger dom. Yes.


Igår & idag

Igår hade jag ju som sagt körlektion, sedan åkte jag hem till Kårböle med tolvbussen. Gick direkt till farmor eftersom att jag visste att det inte var någon hemma i vilket fall som väntade mig. Tänkte att det kunde vara kul att gå o hälsa på henne en sväng, för det var ett tag sen - även fast hon bor så himla nära. Tänkte bara kika in en sväng, men det slutade med att jag gick därifrån två och en halv timme senare. Trevligt :)

När jag kom hem stod huset tomt fortfarande, tänkte att pappa väl skulle komma snart och passade på att fota Lurvis, som vi har i uppgift i skolan. Att fota ett djur alltså. Han var så omöjlig man kunde bli, så fort jag tröck på avtryckaren vred han bort huvudet, men jag tror att jag lyckades fånga honom på något kort i alla fall..

Tänkte att jag skulle vara en exemplarisk, mogen & hushållsinriktad dotter, så jag ställde mig och bakade en kaka till familjen, och så diskade jag en form som låg och såg allmänt lortig ut. Det kom aldrig hem någon som ville träffa mig, så jag fick vackert gå tillbaka till bussen utan att ha träffat nån (förutom farmor & Lurvis då - och det är ju i och för sig inte så bara).

Kom till Ljusdal, Jenny väntade på mig - och hon insisterade på korvstroganoff till middag (jag har ätit det varje dag den här veckan, nu får det vara nog) - MEN som den snälla syster jag är ställde jag mig och tillagade det. Jyothi kom för hon ville plugga lite inför högskoleprovet, grejen var bara den att hon hade glömt proven som vi skulle träna på. Men inte gjorde det nåt inte, tyckte jag. Det var trevligt ändå. Jag och Jenny satte oss och åt, sen kom Frida alldeles innan Jenny skulle fara på Kåken och dängde henne i Bond.

Jag & Frida visste inte riktigt vad vi skulle hitta på, men vi for till Stocksbo och kikade in till Crille som hade fröken Mimmi på besök, vi blev inte långvariga. Vi poppade Skaka och for runt på Ljusdal och lekte fjortisraggare, när vi insåg att det inte fanns några småkillar som ville åka med oss så for vi till Boda. Där var det lite festligt med groggar hit & dit. Kan du inte ta av dig cowboybootsen? Nej. Internskämt som ingen fattar, jag vet. Men det var roligt. Vi for därifrån kring halvelva kanske, sen satt vi här och kikade lite på teve, sen åkte Frida & jag lade mig.

En relativt händelserik dag, ja.

Idag har jag suttit på skolan (en hel lördag) - mellan 08.20 och 16.20 - det var högskoleprov på schemat. Skönt att det är avklarat! I afton blir det party med fröken Emily, det var längesedan. Sedan blir det Stadt. Hoppas det blir trevligt.

Nybakat?

Hemkommen från en körlektion som gick relativt bra. Det luktade nybakat när jag kom hem, det var trevligt. Synd bara att jag inte har någon ugn och att det är en omöjlighet att någon skulle kommit hit och bakat. Nu ska jag fara hem till Kårböle. Mys. Dock bara över dagen. Tjarrå :)

Flashbacks

Okej, det var inte kul att få flashbacks av att vara så irriterad på en person så man skulle kunna gå i tusen bitar för att hjärnaktiviteten är så sjukt långsam på andra kanten. Ibland förstår jag verkligen inte hur vissa personer är funtade.

Det var en känsla som nådde mig som jag inte känt på närmare ett halvår nu, det var obehagligt att känna den igen. Fruktansvärt obehagligt, och ingenting för mig. Jag klarar mig bra utan, tack.

Suck.

Familj

Det är inte många i min ålder som trivs så himla bra i sin familj ändå, det kan man ju tro eftersom vi är "gamla" nu. Men det finns hur många som helst som inte gör annat än att skrika på sina mammor när dom är hemma. Många inser inte hur jäkla bra dom har det, och många har det skit.

Sen finns det dom som mig också, som insett att man inte är nånting utan sin familj. Nu drar jag inte alla över en kam och säger att alla har bra familjer, för tyvärr är det inte så - men jag har en familj som jag helt enkelt inte skulle klara mig utan.

Ibland kan jag sitta och fundera på hur jag ska gottgöra alla trotsiga fjortisbråk och otacksamma bemötanden, gentemot mina förädrar - i huvudsak. Men det finns verkligen ingenting i hela världen som någonsin skulle kunna mätas med vad dom gjort för mig här i livet. Det är helt ovärdeligt.

Jag måste säga att jag har fått en himla fin relation till min familj, det känns som en hög kompisar. Jag sitter hellre hemma med familjen och ser tv än att vara ute och festa på helgerna (nog för att man vill göra det ibland också, men ni fattar vad jag menar)

Jag, Erik & Jenny har blivit såpass gamla nu att vi kan umgås på samma nivå allihop. Det underbara med mina syskon är att dom är som mina bästa vänner, bara det att man aldrig blir ovänner "på riktigt" - man blir alltid, alltid, alltid - sams igen. Jag älskar att umgås med dom.

Slutsats: min familj är bäst. Jag älskar dom över allt annat här i världen.

Skrot & korn

Okej, som alla vet så blir jag sådär allmänt skitless ibland. Nu är en sådan gång. Jag skulle bara vilja sucka omkull en massa människor. Så de ramlade och slog sig. Hårt.


Det är rätt tufft när man gång på gång inser att dessa filurer är tillverkade av samma skrot och korn, som man säger (med betoning på skrot). Man upphör aldrig att förvånas, så att säga. Eller så är det det man gör, ja - jag blir faktiskt aldrig förvånad längre.


Jag fick träffa min Ida idag i alla fall. Det tycker jag om. Jag tänkte åka till Ramsjö o hälsa på dom snart, jag har ju inte varit dit än. Det är så man skäms! Usch.


Sitter bara här och väntar på att How I met your mother ska börja nu, sedan ska jag sova hade jag tänkt. Imorrn kommer Jenny också. Härligt! :) Erik ville kanske komma på lördag också, men då är ju inte jag hemma. Attans.


Hej Blogg!

Nu när blogg har haft plattformsbyte har jag verkligen längtat till att det skulle börja fungera igen för jag hde ju sååå mycket att skriva. Nu när det väl fungerar, har jag inget vettigt över huvud taget att klämma fram.

Förutom att jag blir lycklig av fint väder & trevliga telefonsamtal. Idag har det varit sjukt fint väder, jag känner vårkänslorna. Jag längtar helt sjukt mycket till sommaren alltså, det finns inte ord.

How I met your mother måste vara världens bästa serie. Jag ska lätt köpa säsong ett, så fort som möjligt. Det ska jag kosta på mig. Avsnitten igår och idag har varit hur underbara som helst. Jag har suttit här och skrattat för mig själv.

Nu ska jag ta o lägga mig. Klockan är hel-mycket, men jag har ju faktiskt sovmorgon till halvelva imorgon. Så det ska nog inte vara några problem.

Godnatt.

RSS 2.0