Värme

Det var jättevarmt igår, och det har varit jättvarmt idag. I loove it :) Så himla lovely. Jag & Jenny har varit vid Osen idag från kring elva-tolv till tre ungefär. Bara suttit, badat, legat och pratat. Det har kommit och gått en massa folk också, lika som igår. Det är så härligt att bara kunna vara ute i bikini hela dagarna :) Yes.

Just nu är jag äckligt trött (som jag allttid blir då det är varmt ute) - men jag är ändå väldigt partysugen. Men det blir ju inge Järnvägs ikväll, menmen - hade varit kul. Men det är ju skönt att sova med :P Haha.

Vet inte vad jag ska göra nu. Lägga mig som det känns, men klockn är bara fem så det är nog ingen bra idé..

Helgjobb

Idag har det varit Delins som valigt. Göran sa idag att jag hade fått helgjobbet där som jag ville ha, så det var kul :) Inte för att jag kommer sådär jättelångt på det, men jag ska söka mer, skönt att ha nåt litet åtmistonde.

Ikväll stängde jag och när jag kom till Ljusdal skjutsade jag Kristin & Lisa på Nore för dom skulle festa till lite, jag ville inte med. Jag åkte hem och duschade och gjorde en massa korvstroganoff (en middag och fyra matlådor, haha) - sen kom Frida. Och sen åkte Frida, och nu sitter jag här. Ska sova alldeles strax. Ska bli skönt, och behövligt :)


Övertid

Hejhopp. Idag har det varit jobb. Jag öppnade och gick en halvtimme innan stängning. Så med andra ord så blev det övertid :p Agnes gick hem för hon var sjuk så jag skulle ta hennes sista timme och jobba till sju, när jag egentligen slutade sex. När klockan väl var sju så var det mycket folk och himla mycket att göra så då blev jag klar ännu längre.. Faktiskt så har dagen gått fort även fast jag varit där i elva timmar, och det ska man väl vara glad för :)

Just nu är jag bara trött. Ska nog hoppa in i duschen. Önskar jag hade en film som jag inte sett som jag bara kunde slappa med, men icke. Ska nog kolla på en annan i vilket fall, för Elin vill se film :) Tyvärr måste jag diska också, men det går fort bara man tar tag i det..

Karnevalafton

I förrgår hämtade jag ju Jenny i Färila efter Gothia, vi for till min lägenhet och sov där. Jag sov riktigt skönt och det var råhärligt att umgås med henne igen :) Igår var det ju karneval i Färila, som alla andra år. Mycket folk i vanlig ordning, jag & Jenny satt på gräset och tittade på alla ekipage (som vanligt förstår man poängen på max två stycken), och så åt vi sockervadd. Såklart :) Mumma!

Efter det for vi på Delins där vi letade upp mamma som skulle skjutsa hem Jenny. Sen for jag till Ljusdal igen och då började partajet lite smått. Halvsex körde Sara mig till Färila & Ölarn. Det var trevligt tills det kom folk som gjorde en på kasst humör. Kvällen var helt okej i vilket fall som helst :) Den var rolig tills det blev för mycket folk.

Efter ett tag blev jag jättesugen på kebab, och Snabbt & Gott i Färila hade stängt, så då fick Malin köra mej till Ljusdal så jag fick köpa den. Göttans :) När vi kom tillbaka så skulle dom flesta på Gästis, och dom andra hade andra festliga planer, jag var bara trött - så jag for hem och sov. Haha. Tråk-Elin kommer man väl få höra i år och dar nu, men det gör inget. Jag kan vara tråkig bara jag får sova när jag vill & göra det jag känner för :P

Idag har jag tvättat hela dagen och bara varit hemma. Sex kom Frida hit och så for vi till Boda till Karin för att dom skulle byta bil. Efter det for jag direkt på jobbet i Färila, skulle jobba sista timmen åt Sofie och stänga eftersom hon inte kände sig helt hundra på det, men innan det var färdigt ville hon vara med o stänga, så egentligen så hade jag ju kunnat komma dit en timme senare. Men äh, vetni? Pengar är bra, och en timme är inte jobbigt, plus att det är bra betalt på söndagar, så jag är helnöjd med en och en halv timme som jag lyckades få ihop :)

Nu har jag ätit chirre och kollat på Batman begins (jag minns genast att jag, Olle, Jonathan och Olles pappa såg den på bio när den kom ut) - men snart blir det väl säng för imorrn öppnar jag. Jiho - eller inte. Känns mindre lockande, men det är bara att bita ihop :)

Och så längtar jag tills jag & mamma ska till Stockholm. Gå på Mamma Mia och mysa bara :) Lovely!

Ängersjö

I morse vaknade jag (det var himla skönt att vakna för att man var utvilad, och inte av någon dum väckarklocka), gick ner och åt frukost och kom på att jag kanske skulle varit o hälsa på mormor och morfar en sväng. Så jag ringde och hörde vad dom hade för sig, och dom gjorde inget speciellt - så jag for dit. Mamma & Erik ville med dom också. Vi fixade lite grejer. Erik röjde, mamma klippte gräs & jag putsade fönster. Vad gör man inte :) Trevligt att se dom lite i vilket fall..

Nu på kvällen har vi varit hos grannarna på surströmming också, göttans :) Faster & Lovisa kom en sväng dom med, och snart ska jag väl fara till Ljusdal. Jenny kommer hem från Gothia ikväll så då ska jag hämta henne i Färila, så sover vi i Ljusdal inatt eftersom vi ändå ska på karnevalen imorrn - så slipper det bli så mycket åka liksom. Eftersom Jenny åkt ända från Göteborg så är hon nog rätt nöjd med det också.

Sitter och lyssnar på Queen - No one but you nu. Aaah! Vilka minnen. Snacka om sommaren 2005 :) Härligt! Grym låt med för den delen! :) Yes.

Café Svea

Idag var det jobb igen, dagen har gått helt galet fort, och det händer inte sådär jätteofta på Delins faktiskt. Det kom hem nya varor som man har donat lite med, och cuttat meloner och sådär :) På lunchen var i vilket fall jag & Frida S på Café Svea och handlade mackor till lunch och bullar och doningar. Haha, tjockt. Vi gick på hennes pappas jobb och käkade - vi var ensamma där eftersom alla var på semester :) Soft. Haha.

Hämtade upp Kristin hos henne när jag kom hem från jobbet, och hon har varit här tills nu. Nu ska jag sova, för det är ju en dag imorgon också. Faktum är att det är sista dagen på jobbet för veckan ;) MAHA! Fatta härligt. Och på fredag är det surströmming hos grannarna :) Fätt!

Sjuk?

Igår var det jobb (vaknade upp och kände mig sjuk), och efter det åkte jag till Kristin. Vi åt, pratade och såg teve, ungefär. Efter ett tag kände jag mig helt död, nästan febrig. Så jag for hem och duschade och sov. Det var välbehövligt kan jag säga. Nu har jag vaknat och ätit frukost. Dags att klä på sig och sådär kanske. Sitter här i min myysiga morgonrock som jag fick av mormor nu..

Jobb idag med som ni vet, och när jag slutat borde jag verkligen ta o diska lite, och sen måste jag laga mat så jag har nåt att luncha på imorrn. Imorrn är sista dagen för veckan - skönt :)

Vaken

Nu sitter jag här och vaknade för en stund sen, har ju till och med ätit frukost. Det är skönt att för en gångs skull inte somna om och vakna så man har fem minuter på sig att dona på innan man ska åka på jobbet.

Den här veckan på jobbet är jag på frukten med Helena, jobbar 10-18 hela veckan, fast inte igår. Det är skönt med något annat än kassa som omväxling, men mina knän är inte lika nöjda. Dom gillar inte att vara uppe o gå hela dagar.

Skulle beställa klipptid igår också hade jag tänkt, men givetvis var det ju semesterstängt och man var så välkommen att ringa den 28:e igen. Då ville jag bara gråta, men istället så tog jag saxen och klippte min lugg, så nu går jag runt med en sné lugg - igen. MEN - jag ser ju i vilket fall något, och det är bra :)

Högskola

Läste i Maries blogg att hon inspekterat sin högskoleantagning. Jag kom då på att jag faktiskt inte tittat på mitt, så jag gick in på Studera - och på nåt himla vis & vänster så hade jag lyckats komma in på Sjuksköterska (sökte 12 sjuksköterskeutbildningar) - kom i vilket fall in på mitt andrahandsval - Karlstad.

Och för dom som på något vis har lyckats missa det så har jag planer på att bli barnmorska någon gång i livet. Då måste man läsa sjuksköterska först. Så det är inte något sulligt val, det är genomtänkt och jag har varit inne på det i snart över ett år nu så det känns verkligen som att det är rätt för mig också.

Jag har gått runt och sagt att det inte finns en chans att jag skulle komma in (jag trodde verkligen inte det) - och att om jag mot all förmodan skulle göra det - inte ska gå i vilket fall. Men nu kom det en liten chock när jag hade lyckats ta mej in på mitt högskoleprov. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra nu. Himla knivigt.

Det är ju många sidor som är för och mot. Fast den enda som talar emot är väl egentligen att jag var himla skoltrött nu aldeles innan vi skulle sluta gymnasiet. Det som är det positvia är att jag har något att göra till hösten. Det är också bra att jag kommer nån vart med mitt liv eftersom jag är rätt säker på vad jag vill göra. Skulle även vara skönt med lite miljöombyte, faktiskt.

Fruktansvärt svårt. Men jag har 15 dagar på mej att fundera i vilket fall (som att det skulle vara mycket?)

Oppli

Idag var det jobb mellan halvnio och två. Fick dock gå halvtvå. For till Ljusdal, bytte om och åkte till Lillhaga. Där var faster, Lovisa & Hilde. Vi for till Oppli där kaararna var och snickrade veranda, så vi kom med mat. God köttgryta. Ett tag efter mat och ruskigt god sockerkaka så begav vi oss till Lillhaga igen och lämnade kvar de arbetande männen. Jag kände att jag var hur trött som helst så jag for hem till mig (typiskt nog så var jag inte lika trött när jag kom hem). Anton kom en sväng och hämtade sin plånka o sådär, och nu ska jag sova. Yes :)

- Föör. Imorrn är det jobb. Det var inte tänkt så, men så blev det. Lyckades byta bort min söndag nästa vecka mot imorrn med Sofie :) Yes! Härligt Elin. Så då blir det säkert lite raj-raj i Fönes skogar till helgen :) Ska stänga åt Sofie på söndag dock, men med andra ord så åker jag dit klockan sju. Fätt :)

Godnatt :)

Fint fönster

Idag var det jobb, jag & Frida S slutade samtidigt. Så vi for till Ljusdal o gick på Fifty & Guldfynd. Sen for hon hem till päronen i Edsbyn & jag hem till lägenheten. Åt, såg teve, sen kom Frida L :P Såg teve, pratade, brände skiva åt henne, diskade (välbehövligt). Sen åkte hon, och jag städa mitt fönster och satte in blomman som jag fick av min kära mams igår. Tack :) Blev faktiskt himla fint när jag fick undan lite sladdar till datorn & sådär från fönstret. Så nu hänger dom i en påse på elementet istället :)

Nu ska jag sova, har precis borstat tänderna. Imorrn öppnar jag på Delins, så då blir det till att kliva upp tidigt :) (Fast allt är ju relativt. Men sju läre jag väl ska upp i vilket fall).

Här har ni mitt fönster :) Klicka för större bild. Godnatt folks :)



Ramsjö

Idag ställde jag klockan på tio, så jag klev upp och fixade i ordning mig. Sen åkte jag på Maud & Margots och sen gick jag till Optikern och fixade ett recept på linser som det så fint hette. När klockan var elva så var jag klar på Ljusdal, så då åkte jag till Ramsjö :) Brände en skiva igår också som jag lyssnade på hela vägen (den var jättebra - såklart. Haha).

Har haft en så jäkla trevlig dag alltså. Det var trevligt att få träffa Ida igen (och bäbismagen som bara blir störra ock större), vi pratade väldigt mycket, så gick vi ner på campingen en sväng också och kikade på då John snickrade ihop en ramp till trappen. Ordentligt. Så tittade vi på bäbiskläderna som dom fått o sådär :) Det är bara åtta veckor kvar tills lillan kommer nu :)

Klockan sex var jag tvungen att fara hem, jag ville inte egentligen. Men jag skulle jobba vidare på min tvätthög. Nu är den klar i vilket fall, och den sista laddningen hänger i torkskåpet. Ska hämta den i pausen av Sex and the City. Sen när det slutat blir det tandborstning och säng. Imorrn är det jobb klockan 12. Myes. Soft morgontid sa Jonathan, och det kan jag väl hålla med om, men det är inte roligt att sluta mellan 20-20.30 för att man stänger. Det är allt annat än kul faktiskt, för då hinner man bara komma hem och lägga sig. Ungefär.

Men, som sagt - en fruktansvärt bra dag har det varit idag. Jag känner mig sådär hel nu på något sätt, harmonisk :)

Min Ida är himla bra och jag älskar faktiskt henne väldigt mycket.


Sen tvätt

Alla säger att källaren i mitt hus är så himla läskig och att dom inte fattar hur jag törs springa där själv (tvättstugan är där). läskig tycker jag inte att den är, men jag brukar dock alltid säga att jag åtminstone inte tvättar mitt i natten. Men nu så är det faktiskt just det jag gör. Dubbelmoral till tusen. Fast det är inte så läskigt som man tror. Haha.

Finns en anledning också, och det är att jag inte har några strumpor kvar att använda - och det kan vara ett plus att ha det. Jag har lite svårt att klämma in tvätt mitt i allt jobbande, för det känns inte så pepp att komma hem från jobbet på kvällen typ sju och ställa sig o tvätta i x antal timmar. Men idag kände jag att jag skulle vara lite seriös så jag slipper imorrn på min lediga dag.

Upptäkte när jag kom ner att ena tvättmaskinen var trasig, som vanligt. Tragiskt. Men jag har i vilket fall åstakommit tre tvättar av sex. Den sista hänger i torkskåpet nu och jag får ta dom sista tre imorgon. Känner inte för att tvätta tills det ljusnar.

Idag var det jobb. 12-19. Dagen gick segt men den var ändå helt okej får jag lov att säga. Jag och Lisa fick oss ett himla gott skratt i vilket fall. Det var väldigt längesen jag skrattade sådär mycket. Haha. Efter jobbet for jag hem och diskade & började tvätta. Sen kom Frida. Vi har sett teve och samtalat lite sådär. So you think you can dance hade säsongspermiär i afton med - treevligt :)

Imorrn ska jag i vilket fall åka till Ida :) Längtar faktiskt himla mycket, det ska bli roligt att få träffas igen. Det var faktiskt länge sedan nu. Tänkte ställa klockan på tio, och åka när jag är i ordning. Jäss :) Sen när jag kommer hem så blir det lite mer tvätt. Haha. Ska bli himla skönt när den stora tvätthögen är borta.

Så nu har ni fått ett långt utlägg som i princip handlar om min tvätt. Jag kan tänka mig att det inte var så intressant, men ni får skylla er själva när ni läser. Haha.

12

Ja, idag börjar jag ju som sagt 12. Hade klockan på 10, drömde apmycket, men nu sitter jag här. Har ätit och sådär också. Skönt att inte behöva åka på över en timme. Haha, vad glassigt! Lycko mig.

Vitlöksbröd

Nu är jag hemkommen från Kristin igen. Åkte dit efter jobbet, efter jag varit hos Marie. Jag köpte vitlöksbröd som vi svullade och så bjussade hon på lite glass. Mömma! Snuskigt gott.

Idag fyller min syster 14. Grattis grattis. Yes.

På onsdag är jag ledig :) Då ska jag till Ramsjö till Ida & John. Trevligt, trevligt! Längtar som en gnu. Nästan.

Och nu är jag trött, och mina ögon klias. Så jag ska sova. Imorrn börjar jag inte jobba förrän 12, så det ska bli himla skönt att få sova. Åh, längtar :) Haha.

Update

Ja, nu var det ett litet tag sen jag skrev igen, det har väl hänt både det ena och det anr. Men det orkar jag inte berätta om så vi tar bara latest news. Haha. Igår vaknade jag upp i Ljusdal och skulle köpa present åt Jenny (som fyller år imorgon, måndag) och så skulle jag på optikern samt ta kort till körkortet. Handlade present, och knäppte kort på Prix, skulle väl intepåstå att det blev direkt några sensationskort, men kort blev det - som nu är inskickade. Sen skulle jag på optikern för min linsvätska existerade inte längre. Rätt nödvändigt med ny då. Givetvis var det stängt på både centrumhuset och Hartmans. Panik.

Som tur var hade Emily linsvätska som hon inte använde längre - så jag for till Yg och hämtade den och pratade en liten sväng. Najs. For och hämtade Jenny hos Hammergård och sen for vi hem till Kårböle. Jag insåg att jag hade absolut noll saker att göra, så jag tjatade lite på Erik så han följde med mej till först Ängersjö där mamma hade akvarellutställning - och sen for vi till Sveg och handlade campinjoner, vitlöksost och majskolvar till grillningen eftersom mamsen och papsen inte gjort det. Vi for även på OK och kollade om dom hade värmetålig lack som Erik skulle ha till mc'n - men det hade dom inte. Så då for vi hem och grillade. Gott!

Kristin kom senare på kvällen, vi pratade och såg teve typ. Åt chips. Sen hyrde vi film med mamma och pappa, nån Wallander. Den var bra. Och det var en trevlig dag. Yes. Idag ska vi äta jennys födelsedagsmat i förskott, kroppkakor. Efter det åker jag till Ljusdal. Imorrn är det jobb, jag öppnar så ikväll blir det en tidig kväll.

Olle

Ja, idag jobbade jag 10-19. Tog Millas sista timme för hon fick klipptid, skulle egentligen slutat 18 med andra ord. Efter jobbet for jag direkt till Olle. Jonathan var med han också. Trevligt. Plus att det kändes som att jag borde tittat till honom tidigare eftersom han bott i lägenheten rätt länge nu. Men bättre sent än aldrig att premiärbesöka :)

Nu ska jag nog sova. Ska bli fruktansvärt skönt, och förhoppningsvis slipper jag ligga och somna om i en timme imorrn, som jag gjorde i morse :P Mitt öga har för övrigt varit hur konstigt som helst idag, det har skakat så man har kännt det om man har lagt fingret på ögonlocket. Fråga Mathilda, för hon fick också känna. Haha. Förhoppningsvis försvinner det efter en god natts sömn.

Trött

Igår efter jobbet var jag så himla hungrig. Jag for hem och åt och sen for jag till Kristin med hennes mobil. Myes. Var där ett tag och sen for jag hem lite innan elva. När jag kände mej redo för läggdags så la jag mig givetvis i sängen - men just då började filmen Loser. Jag kom ju såklart på att jag inte hade sett den och att jag faktiskt ville göra det. Så jag låg o glodde på film till typ halvtvå. Ja, filmen var ju bra i vilket fall, men i morse var jag död. Har legat i sängen och somnat om i en timme, men nu är jag uppe och segar i mig frukosten. Det är ju inte bråttom, och det är faktiskt skönt att ta det lugnt :)

Idag jobbar jag 10-19, och när jag slutar så är det tänkt att jag ska hem till Olle. Jag har ju faktiskt inte sett hur han bor än, och det var ju ett bra tag han flyttade som det känns. Så jag får se till att inte ta ut mej för mycket på jobbet så jag kan vara social - HAHA.

Back to breakfust.

RSS 2.0