Milano, dag 19

Nu ar vi i Milano. Sitter pa ett internetcafe. 1 euro for en timme, det kandes bra. Italien ar hur underbart som helst, jag skojar inte. Dock kanns Milano ganska overflodigt. Hade garna stannat i Verona. Sa sjukt mysig stad, och Gardasjon sen. Sa otroligt vackert sa jag kan nastan inte forklara. Dit kommer man latt att aka nan mer gang. Som sagt, Italien ar bast.

Blir har i Milano i tva natter och sen bar det av till Nice. Nu har vi varit borta halva tiden, och det gar sa fort fast anda hur sakta som helst..

Hursomhelst sa lever vi och mar bra, sa nu vet ni det, allt har klaffat perfekt och vi har haft san himla tur med vadret (forutom i Venedig dar det sporegnade och askade konstant tva dagar av tre..) Tex. igar lag vi vid Gardasjon och stekte och badade pa en strand hela dagen. Till typ sex pa kvallen. Helt underbart!

Hoppas allt ar bra hemma, vi ses om 18 dagar.


Krakow, dag 6

..oops. Det fanns visst gratis internet i Krakow med ;)

Igar var det jattefint vader. Vi lag i en park mest hela dagen, tittade pa Checkpoint Charlie ocksa. 20.03 for vi med nattaget mot Krakow, Polen. Hade lite problem med att hitta ratt spar men vi hittade en trevlig dansk herre som skulle med samma tag sa da hjalptes vi at lite.. Fast det var nog mest han som hjalpte oss :P Sov bra under tagresan. Helt over forvantan aven fast liggkupen var klaustrofobiskt liten. Riktigt utvilad pa morgonen.

Kom till Krakow typ halvtio i morse, vi irrade runt lite forst men tillslut hittade vi vandrarhemmet. Sa sjukt fint har!! Jattefrascht och modernt. Kandes verkligen som ett valbehovligt upplyft efter sunket i Berlin. Och billigt ar det med. Typ 200 for rummet for en natt, och da har vi ett rum med tre baddar. Alltsa en sang som star tom.

Idag har vi varit i Krakows judiska kvarter. Tittade pa ett museeum om judarnas historia typ. Sen sa strosade vi runt lite. Kakade akta polsk mat till middag. Sen gick vi pa McDonalds och kopte McFlurry. Nu ar vi tillbaka pa vandrarhemmet.

Allt ar sa sjukt billigt har! Middagen idag gick pa 60 sek. Da fick vi tva megaportioner mat och tva drycker for det. Fatta! 60 spann. Galet.

Imorrn ska vi pa Auschwitz och sen aker vi mot Budapest pa kvallen. Typ 22.

Nu blir jag galen pa tangentbordet, sa, keep in touch!

(& imorrn fyller jag ar, glom inte det! Haha)

Hejda Berlin. Dag 6.

Idag spenderar vi var sista dag i Berlin. Vi har precis checkat ut och sa ska vi in till stan nu. Ska nog ga pa Berlinmurens museeum. Ikväll 20.03 bär det av mot Polen. Nattag. Lite gruvsamt, skönt när vi kommer fram :)

Nu blir det nog inte sa mycket mer uppdateringar, för dethär var väl det enda gratis internet vi kom över, kan jag tänka mig..

Keep in touch!

Berlin, dag 5

Idag har vi varit in till centrum igen. Knatade runt lite. For upp i TV-tornet som var 203 meter högt. Utsikt över hela Berlin. Landets högsta byggnad tror jag bestämt att det var. Efter det sa akte vi med en bat pa Spree i typ en timme. Nan slags sightseeingbat. Vi fattade ju ingenting och hade ont i huvudet sa vi ville mnest att hon skulle vara tyst sa vi bara fick njuta av kluckande vatten. Men icke. Sen for vi i vilket fall hem. Käkade pa varat kära falafelställe idag igen. Han visste vad vi ville ha till och med. Vi har blivit lite bundisar med han. Han är sa gullig den gubben, och nu kommer vi aldrig mer se honom. Buhu! Undra om han kommer sakna oss? Haha.

Igar eftermiddag drog killen som vi delade rum med. Han som jobbade för att fa bo billigare. Idag kom det en ny kille. Han är fran Israel och han är mycket underlig. Kanske har nat mer kulturenb att göra. Han hejar tillexempel hela tiden. Om man är pa rummet, och han är där, och sa gar man ut och sa kommer man in i rummet igen ett par minuter senare, da hejar han liksom. Haha. Ganska kul. Och sa knackar han innan han kommer in i rummet. Väldigt artigt men ganska mysko, han bor ju ocksa där liksom, sa han behöver ju inte knacka egentligen.

Imorrn aker vi härifran iaf. Utcheck vid 12. Lämnar nog väskorna här och hittar pa nat under dagen, för taget mot Polen, Krakow gar inte förrän pa kvällen. Kom inte ihag om det var vid sex eller atta, men det blir ju lite segt att kanka tungväska hela dagen. Nog för att den bara väger typ 7 kg, men det är mycket nog bara det. Nog för att jag ser väldigt muskullös ut och sadär, men jag är inte sa stark som man kan tro ;) Haha.

Satt pa bokavandrarhem.com idag igen. Kände att vi kanske skulle boka en natts boende till i Frankrike. Vi har en obokad natt den 26e, da vi aker mellan Nice och Paris. Tänkte stanna en natt pa vägen sa man slipper aka sa langt pa en och samma dag. Sagt och gjort. Bokade ett boende i Marsielle. Vertigo hette det. Hur lämpligt som helst för det lag tva minuter fran tagstationen som vi kommer och aker ifran. Kunde inte bli bättre!

Sa, idag är sista datordagen pa lääänge. Skulle jag tro. Fast det blir kanske en kort rapport imorrn med. Ska bli skönt att fa aka härifran, kanns som att vi har gjort nästan allt man kan göra som turist i Berlin nu.. Om vi orkar imorrn ska vi leta upp museet som hör till Berlinmuren. Far se hur ambitiösa vi är. Annars blir det nog bara att sitta i en park och dega. Hittade en skitfin idag. Hanna skrattar at att jag blir sa till mig för parker och andra gröna ställen. Hittade en skitfin botanisk trädgard i Nice ocksa som jag bara MASTE till. Hanna lät inte lika entusiastisk, men man far offra sig för varandra, det är sa det gar till dehär :)

Nej, vi far se om jag skriver nat imorrn, men annars sa hörs vi väl pa ett eller annat vis anda :)

Auf Wiedersehen.

Berlin, dag 4

Idag har vi varit till Berlinmuren. Ganska snajsig. Det regnade när vi vaknade sa vi tänkte avskriva det först, men sen försvann regnet sa da kunde vi ju fara. Det var kallt ute men är man fran Karböle är man härdad! :) Haha. Sen har vi inte gjort sa mycket mer idag. Inte direkt nat väder som man ville vara ute i onödigt länge..

Justnu är vi pa vandrarhemmet. Jag har duschat och ack sa skönt det var! Varmt och länge. Välbehövligt, för jag var kall in i benmärgen. Typ.

Imorrn har jag ingen aning om vad vi ska göra. Det visar sig. Känns som att vi har sett allt som man absolut maste se. Sa det visar sig vad som händer :)

Och sa har Hanna har lagt upp bilder idag igen. För den som är intresserad.

Berlin, dag 3

Idag akte vi till Östberlin. Irrade runt och sag lite coola husväggar och ett rör. Later inte sa tufft kanske, men det var det. Letade det kulturella men vi fattade inte riktigt vart det var.. Vi kanske sag det utan att veta om det. Vem vet. Blasigt och sadär, som alla andra dagar. Inget regn. Rätt soligt faktiskt. Satt i en park i en timme eller tva och glodde. Rätt avslappnade. Hanna drack latte. Vilken mobbad dryck. Det är ju förtusan mjölk med kaffesmak. Det har jag aldrig vetat, men da tycker jag nog inte att man kan kalla det kaffe. Hmh! Sen for vi i vilket fall hem.

..och sa köpte vi en varsin tröja pa H&M (bra att man handlar där när man är i ett annat land. Haha.) Men jag behövde en sovtröja och Hanna, ja, hon behövde nog ingen tröja men man kan ju köpa för den goda sakens skull ;) Haha.

Maste bara tillägga att vi är sjukt ekonomiska pa matfronten. Har köpt bröd och marmelad (bara för att det inte maste vara i kylskap, sa da kan vi packa ner det i väskan när vi far till Polen) som vi äter till frukost varje dag. Frulle här hade kostat nästan 40 spänn par dag. Fatta skillnaden! Och sa har vi sagt att vi bara far äta ute en gang om dagen om vi har kök där vi bor. Vilket vi har nu. Och alla tre ganger som vi har ätit ute har vi käkat för 25 spänn var varje gang. Sjukt bra! Snacka om att ligga under matbudgeten. Vi har ju med oss nudlar som vi har ätit tva ganger, och igar blev det ingen lunch för vi at sen frukost. Priiima!

Imorrn ska vi bege oss till Eastside Gallery. Där resterna av Berlinmuren är. 1,3 km lang med en massa konstverk. Det blir himla bra det! Dar kan man nog ta manga flashiga & fina kort ocksa.. Sen blir det nog Checkpoint Charlie. Om inte imorrn sa pa mandag. Sen känns det nog som att vi har gjort Berlin. Och det är ju bra, för pa tisdag drar vi ju vidare..

Justnu star Hanna i duschen, och jag sitter här och väntar. Sen ska jag bege mig in i den äckliga duschen. Sa jäkla vidrigt duschdraperi sa ni kan inte första. Det ser inte ut att ha blivit tvättat sen.. ja - aldrig. Och sa är det typ mögelfläckar pa det ocksa pa vissa ställen. Helt otroligt! Hur jobbigt kan det vara att tvätta ett duschdraperi? Inte sa jobbigt skulle jag tro.. Vi är glada att det är ett santhär sunkplejs vi börjar pa, för sa mycket värre kan det faktiskt inte bli. Haha. Kan man hoppas iaf.. Men vi känner oss som hemma ända. Tur att man är väldigt anpassningsbar.. :P Rummet är rätt okej, ocksa rätt sunkigt, men verkligen inte äckligt. Ni far se bilder när jag kommer hem! :)

Har fatt en förklaring av rumskompisen/receptionisten ocksa. Han jobbade där för att fa bo billigare. Han maste ju vara utfattig för det är ju billigt som bara den här! 750 spänn typ för fem nätter.. Och han drog en lang historia om varför han inte hade sovit pa rummet inatt, själv fattade jag typ hälften. Nanting om att nattjobbaren inte hade kommit och nagra homokillar som kom och skulle dricka öl och hade däckat och det var en galen kväll och det hade kommit en klass och dom hade varit pa party och blabla.. Det var bara att nicka och se glad ut. Sen gick jag. Kände mig inte sadär jätteintresserad faktiskt.

Nej, nu ska jag ga till rummet och förbereda mig för en dusch. Ska bli skönt. Känns välbehövligt. Sen ska jag och Hanna spela kort och käka godis. Känns som att det redan börjar bli lite av en tradition. Sa om jag har gatt upp 10 kg när jag kommer hem sa behöver ni inte bli förvanade. Haha.

Keep in touch!

Hannas blogg

Hanna är seriös och lägger upp bilder. Själv har jag ingen sladd. Sa titta pa iskillnadmotdig.blogg.se om ni vill se vettja.

Berlin, dag 2

Vi lever. Fick sova tva timmar i bilen pa vägen mot Arlanda pa onsdagsnatten. Pa flyget blev det en timme sova ocksa. Och tro det eller ej sa hittade vi till vandrarhemmet pa en gang. Fick ta en buss fran flygplatsen och sen en sparvagn, sen fick vi ga, och utan att veta exakt vart vi skulle sa gick vi at rätt hall pa en gang. Sensation! Sen da vi kom fram sa sov vi nästan hela dagen, ett par timmar iaf. Välbehövligt! Pa kvällen gick vi ut o käkade. Hamburgare & falafel. Haha. Billigt som bara den iaf. Sen la vi oss, tidigt. Rumskompisarna hade taklampan pa länge och den ena pratade i telefon. Skapligt irriterande men somnade gjorde jag iaf, va skapligt jättetrött :P

Idag sov vi till typ halvtio. At frukost och duschade, sa gick vi till narmaste tunnelbanestation typ. Köpte lite biljetter och sadär. Synd att gubben i luckan inte kunde engelska bara.. Borde inte resegubbar kunna engelska? Var iaf tva vanliga damer som var haj pa bade engelska och tyska där iaf som översatte lite. Det var ju typ tre ar sen jag lästa tyska, och man har ju glömt minst hälften. Läsa gar bra, men när folk pratar sa pratar dom ju i 560 km/h. Ungefär. Lite svart att hanga med.. Men som sagt. Läsa gar bra, och det är nog viktigast..

Sensa akte vi in till Berlin. City typ. Vi bor ju lite utanför mitten, Berlin är ju stort, och vi bor i utkanten, men det gar fort att ta sig med tunnelbanesystemet. Bara ett byte. Gick runt lite i Berlin. Sag Brandenburger Tor och lite sadär. Sen tog vi en sightseeingbuss. Akte runt och fattade inte sa mycket vad tanten sa, hon pratade väldigt konstig engelska. Sen for vi hem, trötta som as. Käkade pa samma stalle som igar. Gick till vandrarhemmet och at. Väldigt välbehövligt.

Vi delar ju rum med tva andra, en tjej och en kille. Tjejen fragade idag om vi var fran Polen. Haha. Hon var tydligen här och jobbade i ett par dagar. Som vad fattade vi inte, men jobbade i Berlin i nagra dagar gjorde hon iaf. Killen är ett mysterium. Han sa att han va här och halsade pa sina kompisar som jobbade i Berlin. Nu fattar vi inte om han har börjat jobba här typ, för han sitter jämt i receptionen och svarar i telefon och delar ut nycklar. Och just nu sitter han och dricker öl i receptionen. Youtubar och asgarvar. Mycket underlig människa/receptionist!

Men allt gar bra iaf, imorrn beger vi oss val nagonstans ocksa. Funderar pa Östberlin. Visar sig. Blir nog sängen om en timme eller tva iaf. Far passa pa att sitta vid datorn här i Berlin. Gratis och allt! Hur bra som helst ju :)

Keep in touch.

Hejdå Sverige

Nu har jag och Lars legat i sängen i typ två timmar kanske. Jag är SÅ trött. Skulle bara vilja lägga mig o sova.

Och så känns det jobbigt nu när man börjar inse att jag & Lars faktiskt ska vara ifrån varandra i fem veckor. Lars som jag älskar så mycket, så mycket - inte för att han gör mig till en bättre människa - utan för att han låter mig vara precis den jag är. Lars som har gjort mitt liv så himla mycket ljusare än vad det typ nånsin har varit. Åh. Han är bäst <3

Om en timme ska jag åka hem till lägenheten, dra ihop det sista på packningslistan och dammsuga. Om två timmar kommer familjen Mårtensson och hämtar. Då bär det iväg till Arlanda. Flyg imorrn till Berlin, strax innan sju. Sen blir det Polen, Ungern, Italien, Frankrike och Irland. 9e oktober är vi tillbaka i Ljusdal.

Hejdå Sverige. (Men först ska jag lägga mig i soffan och kramas)

Återkomsten

Idag har Lars varit hemma med mig. Gulligt. Eller hemma och hemma. Vid halvtolv fikade vi med mamma på Finess. Efter det for vi till Färila till Marie. Bytte minneskort i kameran eftersom hennes är större än mitt. Så då har jag 2 gb ist för 1 gb. Det kan vara bra, för mycket kort ska det tas :)

Efter vi hade varit i Färila for vi till faster. Fick en åkaivägpresent som hon så fint kallade det. En Kårböle Återkomsten tisha. SOM JAG HAR ÖNSKAT MEJ SÅ JÄKLA LÄNGE! Så det var en väldigt jättebra present :P Så cyklade jag iväg och hämtade Lovisa på dagis, och så var vi hos faster ett tag och sen for vi hem till Nore, jag och Lars.

Så har vi ätit. Rester. Jag åt paj. Han veggolasagnen som vi käkade igår. Lättsamt och skitbra!

Jennykväll

Igår hämtade jag Jenny efter skolan. Handlade lite mat, hon handlade mascara och jag handlade en adressgrej till reseryggsäcken. Vi gjorde paj och pratade en massa, som vanligt. Älskade, älskade Jenny. Hon är bäst! Saknar henne redan. Och Erik. Och pappa.

Mamma får jag träffa imorrn, men efter det kommer jag sakna henne också. Fan, fem veckor är lång tid. Men när jag var i Tyskland i fyra veckor så gick ju det bra, så fem veckor går nog bra denhär gången också.

Har ett utlandsnummer. Tar med mig mitt vanliga nummer också, men har skaffat ett Comviq-kort också eftersom det är billigare att både ringa & smsa med det från utlandet. I vilket fall. Mitt nya nummer för fem veckor framöver är: O76-O55 69 39. Lägg det på minnet. Och den 1Oe fyller jag år, så glöm inte att skicka grattis-sms. Jag blir ju faktiskt 2O. Haha.

Idag har jag skjutsat Jenny till skolan. Sen har jag bara hållt på med packningen. Håhåjaja. Måste lägga in ny musik på mp3n också. Bara det är ju ett projekt i sig..

RSS 2.0