Hejdå

I helgen har jag varit i Kårböle. Lovely! Kårböle är bäst. Min familj är bäst. Känns lite jobbigt att man har sagt hejdå för fem veckor nu. Usch.

Och så kom mormor och morfar igår också. Så grillade pappa kyckling och mamma fixade med murkelsås och grejer. Så himla gott! Och härligt att mormor & morfar kom. Det var ju inte meningen att dom skulle äta där, men så blev det :)

Idag tvättar jag en sista tvätt innan vi far på onsdagnatt. Jenny kommer efter skolan idag. Jag ska till Marie efter jag har tvättat. Byta minneskort och umgås. Så då åker väl Jenny med mig till Ljusdal efter det. Och ikväll blir det paj. Guds gåva till mänskligheten!

Seal - Kiss from a rose

Dethär får ni ju bara inte klicka förbi! Så himla fin låt! Man blir helt tagen. Det var längesen jag fastnade så starkt för en låt som för denhär. Tack Seal för att du har tillfört världen detta mästerverk. Verkligen!


Tre dagar

I förrgår var jag ju till Ramsjö. Märktes så himla väl att det var år & dagar sen jag var där. Nathalie blir så stor! Hon kan gå nu också. Inga långa sträckor, menhon reser sig själv och går ett par meter :) Det blev en massa gos, prat & svull. Det känns alltid så bra att vara i Ramsjö. Ida, John och Nathalie är bäst! :)

Igår var jag med Hanna i princip hela dagen. Var på Ljusdal o köpte en reseryggsäck blandannat. Sen bokade vi alla boenden och sådär, så nu känns det lite mindre gruvsamt att fara iväg när man vet att man har nånstans o sova.. På eftermiddagen/kvällen tog jag med mig Felicia och for till Lovisa. Hon fyllde 2 dagen innan. Men då var jag ju i Ramsjö så det fick bli ett dagenefterfirande istället. Och inte var det mindra folk för det. Fullt hus!

Idag var jag också med Hanna. Hon kom till mig innan hon skulle börja jobba. Så vi bokade flyg hem och redde ut lit andra frågetecken. Så. Den 9e oktober kommer vi hem :) Ungefär vid 16 landar vi på Arlanda och sen åker vi tåg hem vid åtta. Hemma i Ljusdal ungefär elva. Sen när Hanna gick iväg på jobbet så for jag till Nore. Pussade lite på Felicia som kom hem från dagis strax efter att jag kom dit. Kommer ju inte få träffa henne nåt mer nu förrns jag kommer hem. Lars däremot har jag en vecka till att pussa på. TUR! :) Och så kom Mia och Eva och hämtade Felicia, och Felicias storebror from another father var med han också :)

Nu sitter jag och väntar på att Lars ska komma hem. Han är iväg o tränar. Så himla duktig! Sen ska vi äta. Blir nog hamburgare. Lyxigt värre! (Ehm..)

Säcken

Igår var dagis stängt för en planeringsdag. Så jag var hemma med Felicia. Vi spenderade förmiddagen på folkparken med faster & Lovisa. Mycket mysigt och trevligt :) Sen kom vi hem, satt på gräset och satt inne. Vattnade blommor. Drack vatten. Hällde vatten mellan muggar. Lagade mat. Ja, ni förstår. Allt och ingenting. Mycket bra dag.

Idag for jag & faster till Delsbo på Säcken. Secondhand affären där. Hittade en dragkedjströja i fleece och en långärmad t-shirt (jag vet att det ine heter så, men så har det alltid hetat hemma i Kårböle, å därför heter det så!) åt Felicia. Båda för sammanlagt 45 spänn. Mycket överkomligt! Älskar att handla vettiga & bra saker! Särskilt när det inte svider i plånkan..

Sen käkade vi en hamburgare på grillen. Sen for vi hem. Och jag duschade, och så for jag till Färila o klippte mig. Och så for jag hem och donade. Sen har jag varit i Nore. Lagat mat och lagt Felicia. Är väl ungefär det som har hunnits med. Och så har jag suttit här en timme, för Lars tittar på Simpsons. Och det undviker jag helst. Men lite senare är det ju So you think you can dance. Wääj! Då blir det muntra miner. Och Lars tur att sitta vid datorn, skulle jag tro. Haha. Han undviker helst det han också..

Imorrn ska jag till Ramsjö. Det var alldeles för länge sen sist nu. Ska blir kul :) Och så har dom ju flyttat till en ny lägenhet också så det blir ju roligt att få se den också :) Och gosa med Nathalie. Hon blir ju ett i september. Storjäntan! Synd att jag inte är hemma då, får komma när jag är hemkommen och gratta henne :)

HÅL

Alltså, ÅH NEJ. Mina älskade älskade träningsbyxor som jag har typ jämt har gått sönder!! Ett stoort hål. Vet inte när det hamnade där, men det är där! Nog för att jag fick dom när jag var kring 11 år gammal, men det är ju det som gör det så mycket värre.. Mina trogna följeslagare. Buhu! Dom är ju oersättliga..

Mörk 40

Idag har jag tvättat. Skönt! Nu blir det nog bara en mörk 40-tvätt innan det bär av (om 11 dagar - AAH). Mörk 40 brukar vara en ständigt växande hög..

Och sen har jag och Hanna bokat dom sista resorna idag å. Skönt! Så nu är det en tågresa kvar, en färjetur och boende kvar. Prima! Skönt att allt snart är klart så man slipper känna sig jäktad..

Oppli

Idag har jag varit seriös. Hängt upp gardinerna (som iofs var för långa, men jag tror att jag struntar i det, faktiskt) och bytt i sängen. Med en "hjälpande" hand från Felicia. Haha.

Sen så, vid halvtre ungefär, åkte jag, Lars och Felicia till Oppli. Faster, Lovisa och Kent och deras byggarpolare var där och donade på Kents stuga. Karlarna byggde och tjejerna gick i skogen. Hämtade vatten, plockade bär, såg en groda och hoppade i vattenplöar typ. Lovisa & Felicia är så gulliga tillsammans! :) Sen var det käk och grejer där med, satt inte helt fel. Och strax efter sju for vi hem. Sängdags för Felicia och sådär. Myycket trevlig vistelse!

Sen for jag hem till lägenheten och här sitter jag nu. Vet inte vart jag ska sova inatt. Hanna ska sova här för hon ska upp o jobba imorrn och hon tar sig inte till jobbet annars.. Grejen är den att hon är på fest. Hon är nykter, men på fest. Vet ju inte hur länge hon blir utepå. Jag känner mig som en klubbad säl och jag har borstade tänder och allt. Kanske ska åka till Nore o lägga mig för både hennes och min skull. Så att jag inte blir störd i min skönetssömn när hon kommer hem och så att hon slipper smyga runt för att inte väcka mig typ. Vi ska ju trots allt vara ihoplimmade i hela september. Haha.





Lovisa & Felicia i Oppli.


Partyhotell

Igår var jag och Kristin till Hudik. Hämtade ut passet, och så handlade jag födelsedagspresent åt Nathalie som blir ett i september :) Sen blev det lunch på Jambo och sen åkte vi hem. Vi for till Nore och lagade mat, köttbullar, potatis, brunsås och lingonsylt. Sen efter vi hade tvingat Lars att titta på Simon & Tomas (han hade lätt velat se CSI om inte Kristin varit här) så var vi helt nerklubbade, så då skjutsade jag hem Kristin och sen blev det framstupa sängläge.

Idag insåg jag att gardinerna jag sydde hos faster är för långa.. Jag blir så trött! Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, om jag ska sy igen eller om jag måste sprätta upp hela skiten, orkar inte riktigt fundera på det heller. Haha. Så himla typiskt att det blir dålig när man ska försöka vara ambitiös :P Måste ta tag i det till veckan..

Sen så har jag varit med Hanna idag. En planeringsdag inför Europatrippen. Mer saker är bokade och mycket mer är planerat. Ska boka ännu mer på söndag hade vi tänkt.. Lika bra att boka alla resor har vi kommit fram till, dumt att man blir låst, men det vore jobbigt om vi inte tog oss vidare. Haha. Så blev det lite felbokning på vandrarhemmet i Tyskland. Vi bokade och sen insåg vi att det verkade vara värsta fpartyvandrarhemmet. Det stog en massa om krogar och roligt uteliv och blabla. Och så låg det i "gamla club.. nånting". Det måste vi justera. Ingen höjdare att bo på ett festhotell när man själv inte festar. Haha. Även att vi tänkte sova i en sovsal och jag vill inte vakna typ fyra på morgonen av att en massa fyllskallar ramlar in från krogen, ehm, nejtack. Men det ska nog gå att fixa :)

Och så kom ju Felicia idag å :) Eller ja, Lars åkte o hämtade henne. Och imorrn ska v till Oppli till faster & Kent. Det blir nog treligt :) Inte för att vi har hörts nåt om det idag, men jag förmodar att vi fortfarande är inne på samma spår. Haha. Får ringa dom imorrn :) Roligt för Felicia och Lovisa att leka med varandra också, dom kom ju så bra överens sist vi var där :)

Nej, nu ska jag nog joina Lars framför dumburken. Keep in touch!


Halsmandlar & gardiner

Igår åkte jag & Lars från Ljusdal vid åtta, åkte mot Valbo. Gick på IKEA o handlade lite grejs. Kanske inte världens roligaste människa att gå på IKEA med, men det blev endel vettiga saker inhandlade (mycket roligare att gå med mamma som inte vill springa igenom hela affären så fort som möjligt, typ). Sen så for vi till Sandviken där vi mötte upp Mia & Felicia, för Felicia skulle till doktorn på undersökning av halsmandlarna. Hon snarkar så mycket om nätterna och har andningsuppehåll så nu är dom inspekterade och doktorn kom fram till att man nästan var tvungen att göra en operation och ta bort minst 80% av dom. Så så blir det. Är ju givetvis trist att det ska behöva bli så men det är ju bra att det blir gjort så hon får sova ordentligt om nätterna!

Idag har jag varit till banken och fixat ett nytt bankomatkort tills vi drar iväg på Europatrippen. Det skulle komma nästa vecka trodde hon, och det kan vi ju hoppas att hon hade rätt i. Efter det har jag mätt lite på gardinerna som vi köpte igår och snart ska jag till faster och hennes symaskin och sy lite i dom så att dom kan hängas upp på ett snyggare sätt än vad det är tänkt.. Får väl se hur snyggt det blir, haha. Sömnad är ju kanske inte min starkaste sida. Men hur svårt kan det vara att sy en "fåll" o hänga dom i, egentligen?

Imorrn ska jag till Hudik o hämta passet. Kristin följer med. Det blir ju strålande det :) Skönt att det har kommit också så att jag och Hanna kan börja beställa tågbiljetter för fulla muggar :) Ooh. Och vet ni? Det är tamejtusan bara 15 dagar tills vi åker. Skrämmande nära! Blir helt nervös när jag tänker på det, så jag försöker att låta bli. Haha.

Järvsö

Ikväll har vi varit hos Lars syster med familj i Järvsö. Sonen Einar fyllde 10 igår. Riktigt trevligt hade vi!

Nu har jag precis klippt Lars. (Ok, med rakapparat) Och nu står han och rakar skägget. Han kom nyss in med mustasch och jag höll på att garva arslet av mig. Han såg ut som en riktigt viktig gubbe. Ångrar att jag inte tog kort så ni fick beskåda! Haha. Han är rolig Lars, det är därför jag gillar'n.

Imorrn ska vi till Sandviken. Felicia ska till nån specialist för att hon snarkar på nätterna och sådär. Blir kanske operation. Imorrn är liksom undersökningn när allt bestäms. Och innan sjukan så ska jag och Lars till Valbo på IKEA. Sen åker vi till Sandviken och möter upp Mia & Felicia.

Nu är det nog dags för sängen, för imorrn ska vi upp halvsju-sju. Gruvar mig redan. Godnatt!

Fingret

Det gick bra med fingret, hon plåstrade och donade. Men jag upphör aldrig att förvånas hur otrevliga dom är där.. Det slår aldrig fel. Usch, sånna människor borde inte få jobba inom vården! Det är inte direkt första gången jag är med om det heller, dom har varit otrevliga när jag har varit dit med typ kompisar och så också. Helt otroligt!

Blod

Igårkväll skar jag mig i fingret. Rått djupt. Blödde och blödde och blödde. Hela handfatet var fullt i blod, typ. Jag la mig ner, fick dendär känslan av att jag skulle svimma som jag brukar få när jag ska svimma. Höll fingret högt och tröck hårt och blabla. Sen drog jag åt ett plåster, tight som bara den, för jag fick ont i fingrarana av att trycka så hårt och länge. Sen blödde det inte så mycket mer.

Men idag när jag vaknade så skulle jag ta av plåstret, för o titta hur det såg ut typ. För det första gjorde det så ont så ni kan inte förstå - när jag tog av det. Och för det andra så blödde det fortfarande lika mycket som det gjorde igår. Altså - jättemycket. Satte på nytt plåster, hårt. Ringde sjukan, och nu väntar jag på att dom ska ringa upp. 40 minuter skulle det ta, typ. Fem över elva sa dom. 10.26 ringde jag.

Är det inte rätt sjukt egentligen? Det är ju lång tid. Ponera att man tror att man har brytit benet, för att man har ramlat och det gör djävulskt ont i benet. Men jagmenar, då ringer man ju inte 112. Ska man ligga då och pinas i 40 minuter innan man ens kan få prata med nån? Ja, visst, man kan åka på akuten. Men där ligger ju väntetiden på typ två timmar eller nåt en vanlig dag, mitt på dagen och tidig eftermiddag. Härligt att Ljusdals sjukhus känns så utvecklat!

.. annars har jag inte hunnit med så mycket mer idag, förutom att ha sönder ett glas. Jag känner verkligen att idag, idag är det min dag!

Igår

Igår var jag ledig. Skönt! Felicia gick inte på dagis heller, så det blev en Elin-och-Felicia-dag. Var ute o lekte, åkte o handlade och bakade kaka o sådär. Sen kom Mia och hämtade henne och for till Hofors, så nu är det en vecka tills hon kommer igen. Sen så hämtade jag Jenny i Färila, åkte till Ljusdal. Va ut o gick, umgicks och gjorde allt och ingenting. Åt paj. Skitgod, som vanligt. Paj är bäst! Sen satt vi vid matbordet och pratade i tre timmar och sen så spelade vi lite tevespel o sådär. Sen for vi hem till mig o la oss.

Idag är det jobb, ska åka om nån minut. Hanna vill partaja ikväll, och så blir det nog. Sist jag var på krogen var i mars, och det är ju typ ett halvår sen, så det kanske är dags att visa sig ute bland folk nattetid också. Haha. Och efter mars har jag nog festat en kväll om jag inte missminner mig, och det var på cruisingen. Känner mig fakrist rätt peppad inför kvällen också, så det kan bli prima dethär :)

Men först jobb. 13.30 till stängning.

 

Gott med smet.

Snor

Idag klev jag upp en timme innan klockan ringde.. Fråga mig inte varför. Var inte direkt pigg heller.. Drömde en helt sjuk dröm nu på morgonkvisten. Det enda den gick ut på var att jag skulle snyta mig. Jag frsökte och jag försökte, men det kom bara mer och mer. Haha. Alltså seriöt, vem drömmer om det, egentligen? :P Haha.

Idag är det jobb igen. 12 till stängning. Känner mig rätt död, och förkyld. Ingen bra idé att sova med myggfönster när det är svinkallt ute kan jag säga er..

Sitter och youtubar lite också. På en massa världsbäst musik. Så himla härligt!

Om ungefär trekvart ska man åka då, vad gör man innan det? Hmm.


Fixat!

Jahopp, idag är passen fixade. Skönt, hoppas det går fortfortfort att få dom. Vore ju prima om jag kunde få hämta det på måndag.. Måste ju ha det för att kunna beställa tågluffkortet, och det är det nog verkligen dags att göra så snart som möjligt..

Håller justnu på att somna typ. Lars tittar på Mythbusters. I reklamerna är det nån film eller serie eller nåt där väggar öppnar sig och sånt, känns väldigt ointressant. Men om ungefär en halvtimme börjar So you think you can dance så jag antar att det bara är att härda ut (läs: sitta här)..

Imorrn är det jobb, börjar nio. Borde gå o lägga mig, för jag var hur nära som helst att somna i soffan nyss, men jag kan ju inte missa det enda program jag faktiskt följer.. Det är lätt värt att stanna uppe för :)

Onödigt inlägg

Godmorgon! (Nog för att jag varit vaken i 45 min, men ändå..) Jenny sov ju med mig inatt och idag ska vi åka till Hudik o fixa pass. Erik har körlektion i Ljusdal och är klar strax efter elva, så vi åker då så kan han åka med också.. Justnu står Jenny och sminkar sig och själv sitter jag och gör mest ingenting. Ska nog ta o äta lite frukost nu i vilket fall.. Efter det känns alltid allt lite bättre :P 

Inget regn här heller, jag har förstått att det är många som har dyblöta gräsmattor men här är asfalten väldigt ljusgrå, men än är ju inte dagen över.. Bara att hålla tummarna för att vi slipper.. (Fast det kan ju gärna få regna här medan vi är i Hudik.. Hähä.)

Dammsuga

Jaha, då satt man här igen.. Har ätit frukost och sådär, tänkte ta o dammsuga lite innan jobbet, särskit Felicias lekrum. Jag blir galen när jag går in där och ser allt äckel på golvet. Så det är nog dags att ta tag i det nu känner jag :P Om en timme ska jag åka på jobbet, blir lite ovant ändå nu när jag har fått vara hemma i en hel vecka i sträck :P

..en månad senare

Håhå, nu var det lite mer än en månad sen jag skrev här. Snacka om inaktiv! Det har ju givetvis hänt en massa, men det orkar jag ju inte ta nu, då skulle jag ju få sitta här hela natten. Haha.

Idag kom vi hem från stugen iaf. Jag, Lars, Marie & Jonas paddlade dit igår och sov där. En massa skratt, prat och kortspel. Vi hade det verkligen hur trevligt som helst så det måste göras om snart igen :)

Imorrn är det jobb. 12 till stängning. Efter det ska jag hämta Jenny i Korskrogen efter hennes fotbollsträning, sen far vi till Ljusdal och på tisdag ska vi till Hudik o fixa pass. Jag & Hanna ska åka ut i Europa med start den 3e september. Blir borta i en månad och vi hade tänkt att starta i Tyskland, sen åka vidare mot Polen (Krakow, Auschwitz), sen Ungern, Italien, Frankrike och Irland. Sen Sverige igen. Hoppas det blir kanon. Flyg till Tyskland den 3e och därefter en massa jäkla tåg. Hoppas på bra väder och så med (dock inte för bra..)

Lars ligger och tittar på en film nu. Fantastic 4. Nån rymdfilm, jag är ju inte så mycket för sånt så jag tänkte ta tag i dethär igen istället.. Haha.

Märkte för ett tag sen att jag har nog stukat foten, är blå på fotleden plus att det gör ont när jag går på den. Så nu är det ganska synd om mej :) Haha.

Nej, nu ska jag gå o koka pasta till matlådan imorrn. Både riset och quinoan var ju slut! Eh, typiskt. Men det är bara till att köpa nytt imorrn :)

Hej hopp.

RSS 2.0