Östersund

Ja, nu sitter jag och ska precis gå o lägga mig nu. Imorrn klockan halvåtta ska jag och Kristin bege oss mot Östersund. Jag längtar faktiskt trots den übertidiga morgonen. Tror verkligen att det kan bli riktigt kul :) Ska svänga in till mormor och morfar en sväng också då vi är påväg och hämta en nyckel, trevligt att få se dom lite också :)

Mösspåtagningen idag var en lika onödig ceremoni som jag föreställt mig, om inte värre. Han pratade hur länge som helst om allt och ingenting - mitt i solen. Så där stod man och väntade på att få ta på sig mössan och åka hem istället för att bada i svett som jag tror dom flesta gjorde under tiden vi stod o lyssnade på studentmössans historia.

Ja, lika bra att lägga sig så mn är pigg och utvilad imorrn. Någorlunda iaf :) Godnatt, gott folk.

B0UNC3

Ja, nu sitter man här igen. Vädret ute idag är lika glädjande som igår. Helt lovely. Sitter och lyssnar på B0UNC3 -Tha Beat Z - SÅ himla sommar för tre år sedan :) Så fruktansvärt härlig. Så nu är jag helpeppad för en härlig sommardag. Aaaow.

Väntar på att Frida ska komma, vilket hon borde göra om ungefär tio minuter. Vi ska upp på skolan o käka, hon sa att det var potatisgratäng, så jag får lita på det. Sedan är det mösspåtagning - som känns som en rätt onödig ceremoni, men det är väl lika bra att vara med antar jag.

Ha en bra dag, ffs :) För det ska jag ha. Sådetså.

Sommar?

Idag har det varit helt underbart väder ute. Jenny hade en ledig dag, så hon kom och hälsade på. Vi har ätit en massa glass - en gång på Märtas, en gång på gräset vid polishuset - vi har köpt ett skohorn, handlat mat, tvättat och fått skavsår samt njutit av det härliga vädret exakt HELA dagen. Vi har knappt varit inne någonting. Kanondag även idag :)

image28



Händelserikt

Idag har det hänt ovanligt mycket.

Vaknade klockan halv nio av att klockan ringde. Jag låg och drog mig ett tag, somnade om en sväng också - men klev upp kring halv elva. Duschade och donade på, och sen for jag & Johanna upp på skolan och åt. Pasta med skinksås. Gott.

Efter det for vi hem till henne och donade på till studentfotograferingen. Det flög in en fågel i hennes vardagsrum, vilket jag inte fann direkt spännande. Som tur var flög den ut rätt fort. Johanna blev nog lite rädd hon med, för hon ville att jag skulle hålla henne i handen då vi gick och kikade efter den. Haha. Gulligt.

På skolan klockan två togs det kort. Ett mindre smickrande guppfoto. Inte en så vacker min, och ben som ser ut att vara sju meter långa och smala som pinnar (nog för att det kanske stämmer till viss del, men det var helt sjukt överdrivet). Mycket var nog för att jag satt bredvid Hanna också, som inte har dom längsta benen direkt. Haha. Menmen, kort blev det i vilket fall. Slog på stort o lämnade tillbaka alla skolböcker också plus att jag städade ur skåpet.

Lite över tre kom Jenny till mig med bussen. Hon skulle kolla på skor, så jag följde med. Det blev ett köp. Vi satt i Stadsparken lite också och insöp det underbara vädret vi faktiskt haft idag. Mamma kom också, så vi gick på Ergüns och åt mat alla tre. Kycklingsallad för mig som smakade väldigt bra. Efter diverse ärenden på Kardemumma och Apoteket for Jenny och mamma till Färila igen.

Lite innan sex kom Sara & Jyothi och plockade upp mig. Vi for till Kristin där vi hade bestämt att vi skulle grilla ett gäng. Det var jag, Sara, Jyothi, Kristin, Lisa och Marie. Joel anslöt sig även lite senare. Vi satt ute på gräsmattan, alla åt utom jag som glatt såg på. Vi satt ute till ungefär kvart i nio. Det var fortfarande varmt när vi gick in - lovely.

Jag och Jyothi dissade resten av gänget och gick ner till Jonsparken för o se om det var nå folk där, det var det inte. Så vi gick hem till mig där vi satt och hade lite tjejsnack. Riktigt härligt faktiskt! Det var även en fågel som ringde och viskade en smått skrattretande sak i mitt öra. Sara kom och hämtade henne sen, och nu sitter jag här.

Jag är jättetrött, men vill inte missa How I met your mother - så jag håller mig vaken. Det är helt ofattbart hur jag alltid blir sjukligt trött när det är varmt och fint ute. Jag tror jag ska bortsa tänderna och krypa ner under täcket när jag väntar och se på My name is Earl sålänge. Riktigt slöteve. Känns som en bra idé.

En riktigt underbar toppendag har min onsdag varit. Det gillas starkt :)
Godnatt, gott folk.


Hudik

B-52's - Funplex. Bra skit.

Idag var jag iväg till Hudik med Marie och Kristin. Trevligt. Kom hem med en tunika slash skjorta, ett linne och ett par skor - för bra precis 500 spänn (498) sammanlagt. Det är rätt bra tycker jag. Dessutom så känns köpen bra och vettiga :) Gräjt.

Sitter och väntar på mamma nu. Hennes kör började sju, hon skulle komma efter den - och det läre väl kanske inte dröja speciellt länge. Klockan nio är det Desperate - härlans :)

Jag och Marie kom fram till det idag - att det är inte lika roligt att se teve när man inte har en massa plugg att göra längre. Det var mycket roligare när läxorna var det tråkiga alternativet och teven det roliga. Nu finns det tyvärr inget man kan säga är tråkigare - egentligen. Faktiskt. Haha.

Sportanda

Jag har precis sett fotbollen. Sverige vann. Nu sitter jag och ser High Chaparall även fast jag hatar Filip och Fredrik, men för att Tyson faktiskt är en intressant man.

Så, ikväll lever jag i äkta sportanda.

Påpekas bör att jag är helt studiebefriad nu. Fruktansvärt härligt. Firade med pizza tillsammans med Kristin, Marie & Liza. Lovely :)

ESC

I lördags var vi ett gäng hemma hos Carro i Föne. Åt himla gott, umgicks trevligt och såg på ESC. Hellyckad kväll som verkligen borde göras om. Ja, heltrevligt :) Verkligen. Tack flickor för en strålande afton :)

Klockan halvtvå befann jag mej i Färila och hämtade upp Jenny som hade varit till Stockholm med Kåken. När jag svängde av till Ljusdal så kollade hon skitkonstigt på mej och sa "ööh, vart ska du, Elin?" Tydligen hade inte mamma sagt att hon skulle sova i Ljusdal med mej, men så blev det - och jag tror inte hon led så himla mycket av det.

På söndagen vaknade vi kring ett av att mamma ringde och väckte oss, troligen var det lika bra, så vi inte sov bort hela dagen. Vi åt frukost och gick runt Kyrksjön. Det var ordentligt, men man får passa på då det fina vädret hälsade på. Vi åt på Kina på kvällen, gott och trevligt. Elin & Jenny bland en massa morsdags-firare. Det kom fram en tant till oss och frågade vart vi hade gjort av våran mamma. Det lät på henne som att vi var två femåringar som sprungit bort på tivoli eller nåt. Vi sa att hon inte fick följa med, sen skrattade vi lite.

Fast, hon hade fått följa med om hon hade varit i Ljusdal. Faktiskt. Generöst av oss. Haha.

Jenny sov hos mej en natt till, och anledningen till att jag är vaken nu är att jag fick skjutsa henne till skolan i morse. Nu ska jag fara till Kristin, hon är också vaken oh vi börjar inte förrän 11.45. Men så kan det vara :)

Btw. så skulle det bli finare och finare i veckan :) Det gillas starkt.

Dammsugning

Idag är det kanonväder ute. Och då passar man på att städa rummet. Haha. Dumt men skönt då det är klart. Har dammsugit nu, och nu kände jag att jag var tvungen att vila lite innan jag lägger tillbaka allt under sängen igen. Då tänker ni "men Elins rum som är så himla jobbigt, up my ass att det är jobbigt o städa" MEN det ska jag säga er, gott folk. Att det är hur jobbigt som helst. Man måste krypa med dammsugaren och åla under sängen. Just för att det är - så himla litet. Men nu är det som sagt snart gjort :)

Erik är ute och tvättar motorcykeln. Mamma klipper gräs och pappa håller på med veden. Aktiva familjen med andra ord. Jenny däremot är till Stockholm med Kåken, jag ringde och pratade med henne en sväng. Jag vill också till Stockholm med Kåken. Haha. Men seriöst, gud vad kul man hade då man var iväg med en massa bekanta. Fruktansvärt kul för Färilas ungdomar. Tydligen hade dom två bussar i år också. Kul :)

Ska åka till Ljusdal snart också. Känns lite gruvsamt att sätta sig i bilen, men jag tycler det går fort bara man kommer iväg. Ikväll blir det ju Föne och ESC hos Carro.

Tillbaka till städningen nu.

Hahahahahahaha

Alltså, jag dödar dej om du inte lyssnar på Sovjets nationalsång - med översättning och allt. Jag håller på att dö av skratt. Dö. Som du kommer göra om du inte lyssnar ;)

Enchanted

Idag var jag iväg på skolan, trodde jag skulle dö där ett tag (spy i alla fall) - runt tiosnåret. Men det gick över. På engelskan fick vi se Enchanted. Den som jag ville se på bio och allt :) Så då blev jag glad. Väldigt glad.

Fick reda på idag också att jag hade en till fetuppgift jag var tvungen att göra. Riktigt, riktigt irriterad blev jag. Jag vill inte låta som någon dum fjortis, men ibland är faktiskt lärare dumma i huvudet. Nästan på riktigt. Lite schizo i alla fall. Fast jag får väl lov att säga, alla utom mamma ;) Hahaha.

På lördag blir det ESC hos Carro i Föne. Kan nog bli riktigt kul. Sara skulle baka muffins också, det är alltid trevligt med fika. Haha.

Inte mycket

Ja, jag har inte mycket att säga faktiskt. Anton åkte relativt nyligen. Jag borde läsa min engelskabok, men jag varken vill eller orkar. Sex and the city går på teven, och jag känner mig inte direkt laddad att se det heller. Så därför sitter jag här och skriver en massa onödiga ord som ingen bryr sig i istället.

Men ibland får man faktiskt fördriva tid så också.

Språkglädje?

Nu har jag precis knåpat ihop en dålig text om språkglädje. Men - wtf - huvudsaken är väl att man lämnar in nåt. Har även skrivit en annan sak idag som jag blev nöjd med, det är så typiskt att sakerna man blir nöjd med inte är nån inlämningsuppgift, utan att det bara är något man skriver från hjärtat, sådär.

Fortfarande sjuk och eländig. Perfekt tajming att vara sjuk nu när man verkligen skulle behöva sin energi. Kunde inte somna inatt heller, låg o vred o vände på mig i minst tre timmar. Riktigt jobbigt, men så kan det vara ibland.

Extreme home makeover

Jag grinar alltid så himla mycket när jag kollar på Extreme home makeover. Har precis sett ett nytt avsnitt nu, storgrinade lika mycket som vanligt. Fast igår var det värre, då forsade det bara. Det är helt galet. Men dom blir så himla lyckliga, så vadå - man kan nästan inte göra annat än att gråta.

Fint.

Betyg?

Det finns väldigt många som säger att ett prov gick dåligt då det bara stod ett kladdat vg i slutet av arbetet. Gott folk, nöj er med det ni har istället för att våndas över det ni inte har. Vg är ett bra betyg. Ställ inte så fruktansvärt höga krav på er själv. Jag vet att det är svårt, jag har faktiskt också varit lite utav ett mvg-barn (även förr kallat KF-are. Haha) - tro det eller ej. Men nu på senare dagar har jag förstått hur lönlöst det är att ställa så höga krav på sig själv. Man gör det man orkar helt enkelt. Vad mer kan man begära av sig själv?

Jag säger bara att det är synd hur höga krav folk ställer på sig själva. Även hur folk jämför sig med andra - jämt och ständigt. I såväl skolan, som kroppsligt, som ja - allt. Det är lite synd. Man ska vara glad för det man har istället för att sörja det man inte har.

Och nu kanske ni tänker, att hon är bra avundsjuk, dendär Elin. Ja, det kan hända - men jag missunnar er inte era betyg. Verkligen inte. Mest avundjuk är jag nog på orken att plugga. Och ja, jag har ett mvg. Nej, det är inte mycket - men jag är glad. Jag är nöjd. Jag är stolt över att jag har minst g i alla ämnen. Jag är glad att alla mina streck är borta, jag är glad att kommer att gå ut med ett slutbetyg istället för ett samlat betygsdokument - som det såg ut som för två år sedan.

Det är klart att man måste kämpa på om man har höga ambitioner med sitt liv. Men det är inte hela världen om det inte skulle fungera som man vill på första försöket, ni dör inte. Vi tackar Gud för Komvux.

Amen.

Andra avenyn

Har fått ihop ett till arbete nu. Tänkte göra en komplettering till ett annat arbete innan jag ger upp för dagen. Såg precis på Andra avenyn. Säkert många som tycker att det är världens b-igaste serie, men jag följer det. Min poäng är i vilket fall att det var ett himla bra avsnitt ikväll. Imorgon är det en timmes avsnitt, det är bra - men det är för att det är sista avsnittet för säsongen - det gillas absolut inte.

Alla bra program har säsongsavslutning nu tycker jag. Hur kul är det? Inte alls kul. Nu då man snart inte har något plugg att stå i heller så vill man ju sitta och se en massa tv, men icke. Så himla typiskt.

Ögoninflammation

Idag vaknade jag med en härlig ögoninflammation.

Coca Carola

Sitter och lyssnar på Coca Carola nu. Sommarkänslor till tusen :) Vill ha sommar. Vill kunna springa runt i linne och kortbyxor, och fundera på om man verkligen behöver ta med sig en långärmad tröja till nattens äventyr. Sjutton vad härligt.

Idag har varit en småsvår dag. Och så är jag sjuk till på köpet också. Stackars mig!

Dirty sexy money

I afton var det ett bra avsnitt av Dirty sexy money. Min tv-kväll lider mot sitt slut (närmare bestämt om sissådär 28 minuter) Jag fullkomligt älskar torsdagar, det är så himla bra tv-program då.

16.30 - kanal 5 - What about Brian
17.30 - kanal 3 - How I met your mother

- MATPAUS -

19.00 - kanal 5 - So you think you can dance, Scandinavia
20.00 - kanal 5 - Sanningens ögonblick
21.00 - kanal 5 - Dirty sexy money
22.00 - kanal 5 - So you think you can dance, Scandinavia forts.

Alltså seriöst, kan det bli bättre? Haha. Helkväll med tvn alltså.

Blomkålsstuvning

Idag gjorde jag blomkålsstuvning för ett helt fotbollslag. Sjutton vad gott! Åt upp säkert hälften, så nu har jag till en gång till. Minst. Hur underbart är inte det? Och faktsikt så blev det riktigt lyckat. Då känner man sig väldigt skillad. När man gör nånting för första gången, och det blev precis som mamsens.

Lovely. Elin hjärta blomkålsstuvning. ALLTID. Haha.

Sjukling

Idag vaknade jag med världens förkylning. Mådde mycket sämre än vad jag gjorde igår. Så jag är hemma från skolan idag, det känns som att min hals är i ett stort behov av att vila upp sig. Så nu sitter jag här och tittar på Richard Scarrys äventyrsvärld. Perfekt sjuk-tv.

Tyvärr måste jag iväg o handla lite också, jobbigt. Men, det är bara att bita ihop. Sen va det lite synd att jag missar teatern vi ska se idag också på skolan, det hör ju liksom till att se den. Menmen, sånt är livet.

Vännäs

Nu sitter jag och tittar på Svt24. Uppdrag granskning - Den sista vilan. Det handlar om en kyrka, som ligger i Vännäs och hur de hanterar begravningar - eller ja, själva nedsättningen av kistan. Dom krossar kistan med grävskopan innan dom tar på jorden. "För att det ska bli mindre sättningar". Det är ju vaktmästarna som har hand om det, och enligt en styrelse så visste dom inget om det. En kyrkoherde däremot erkänner att hon visste om det, men sedan förnekade hon det och hävdade istället att det var en engångsföreteelse.

Uppdrag granskning ringde runt till olika vaktmästare och utgav sig för att vara vaktmästare som ville ha tips på hur man undvek sättningar vid just en kistnedsättning. Det var förvånansvärt många som gav just det tipset - att man skulle krossa kistlocket med grävskopan. Är det så vi vill ha det? Tre uppringda vaktmästare från Hälsingland gav liknande tips, fast att man skulle hälla jättemycket vatten på jorden så att den skulle bli tung så att hela kistan gick sönder. Sammanlagt har åtta vaktmästare gett liknande tips och sagt att "man alltid gjort så". Det vore ju lite spännade (eller kanske inte?) att veta vilka kyrkor i Hälsingland som sysslar med detta.

Det jag inte förstår är hur, vilken människa som helst - vaktmästare som kyrkoherde eller vad som helst - man kan krossa kistan medvetet innan man häller på jorden. Hur kan man göra så mot någon som troligen avlidit relativt nyligen? Jag förstår verkligen inte, nej jag gör inte det. Enbart för att man är lat också, för att "det inte ska bli sättningar" som man sedan måste fylla på. Bra argument, vaktis.

Helt sjukt, och fruktansvärt upprörande. Jag blir riktigt ställd när jag hör sånt här. Hur? Jag förstår inte hur man kan göra något liknande alltså. Skulle jag få reda på att en släkting till mig blivit "mosad", skulle jag nästan inte tveka för att mosa den som gjort det. Inte riktigt så kanske det är, men nästan. Som sagt, detta är sjukt upprörande.

Det verkar dock inte bara finnas bovar i dramat. Styrelsen i Vännäs jag nämnde innan polisanmälde händelsen. Den förra kyrkoherden i Vännäs - Örjan, någonting - grät när han fick se filmen. Där har vi värdiga människor som lärt sig vad respekt är.

Herregud!

20 minuter

I morse vaknade jag 20 minuter innan min lektion började, vilket betyder att jag hade lite mer än 10 minuter på mig att göra allt som ska göras innan. Och jag hann. Helt otroligt. Skillat som bara den.

Undra om man ska ta o äta nåt nu kanske. Jag är hungrig. Fast klockan är inte mycket, men det skiter jag i. Faktiskt.

Öjeforsen

I lördags var jag & mamma <3 till Öjeforsen och inspekterade vattnet (bilder längst ner) Det rann på rätt bra. Eftersom Step-upen har slutat för säsongen får man hitta på nåt nytt att göra på mammadotter-tiden. Haha. En riktigt sommardag i lördags alltså. Helt underbart. Man får verkligen upp smaken för sommaren :)

På aftonen kom Frida, vi for till Vikstenstorpet och stugorna vid Ängratörn. Sen for vi till Sveg. Lite drag sådär på en lördagkväll, tro det eller ej. Haha. Sen satt hon och jag hemma hos mig i Kårböle. Jag hittade en gammal dagbok från åttan-nian. Haha, vilka tider.

Idag har det inte hänt mycket. Jag och Kristin gick ett varv runt byn, sedan har jag bara varit hemma och umgåtts, och det är ju inte helt fel det heller faktiskt. Sen for jag till Ljusdal, jag har precis sett Sanningens ögonblick, och nu väntar jag på Barnmorskorna som går i repris om bra precis en timme.

Och, by the way - så har jag fått sommarjobb. Fett va? Haha.

   

Tvättmaskin

Här har man hur mycket tvätt som helst, så kommer man ner i tvättstugan - och då är ju såklart en maskin trasig. Hur fasiken ska jag hinna tvätta allt jag har på min tvättid? Den slutar dessutom halvsju, och jag tänker inte tvätta längre än till halvsju. No way! Jag vill gärna komma hem till Kårböle nån gång också. Nej usch, nu blev jag faktiskt riktigt less! Usch. Stackars mig!

Egor

Jag förstår verkligen inte hur Egor kunde åka ur So you think you can dance. Jag förstår verkligen inte. Han var bäst, som Skandinaviens svar på allas vår Pasha. Jag fullkomligt hatar hur folk är oförmögna att rösta.

Jag ska stämma den Skandinaviska befolkningen. Ja, jag ska f-n göra det.

Måste bara tillägga att det var världens härligaste kille med på Sanningens ögonblick idag också. Han var från Hudik. Vilken störtskön kille alltså. Jag blev nästan kär.

Men bara nästan.

Music

Dolly Parton - Smoky mountain memories
Sturm und Drang - Rising son


Har ni inte dom, då borde ni inte få finnas på denna jord
Brutalt, men sant
Haha

Miserable

Jag har faktiskt varit väldigt duktig med studerandet nu på sistone. Jag har fått ihop tre relativt stora arbeten på tre dagar. Det är ju bra. Cred till mig.

Lyssnar på Lit - Miserable nu. Kände att det var väldigt längesedan jag hörde den nu. Så. Och den är bra. Lite deppig sådär, men bra. Yes. Fixade hem Sum 41 - Pieces också. Den var det också längesen man hörde. Den är också deppig, men sjukt bra alltså. Oh yes.

Ikväll är det min TV-kväll. Bra program mellan sju och halvelva. Det kallar jag underbart. Så om 25 minuter är det ständig bänkning som gäller. Oh yes. Sanningens ögonblick, So you think you can dance & Dirty sexy money. Kan de bli bättre? :D

Knappast. Och imorrn ska jag få sola och tvätta. Jag längtar faktiskt som fan. Haha. Ska bli skönt att ha alla kläder tvättade :)


Fyra?

Igår kom jag tillbaka till Ljusdal efter en mysig hemmahelg med far & syster. Anton kom till mig kring tio-elva nått tag. Ett tag senare kom Frida. Vi satt och såg tv till typ tre, då for Anton hem. Frida sov här. Mys. Vi la oss väl kanske kring fyra, jag somnade på en gång. Skönt. Haha.

Idag har det varit väldigt fint väder. Åkte upp på skolan till Engelskan, sen när jag kom hem var Frida kvar, så vi for till Färila till Marie med sin brutna handled. När jag for hem hoppade jag av vid kyrkan och gick hem, det var rätt ordentligt tyckte jag, vuxet, ansvarsfullt & lagomt långt. Men det kunde jag gott göra med tanke på det fina vädret.

Ikväll ska jag, Carro & Johanna filma. Vi får väl se hur det går detdär, men det vore ju bra att ha det gjort så vi kan bli klar med filmprojektet så man slipper ha det över sig. Funderar även på att lägga in en stöt på Filosofiarbetet nu, men ja, jag känner mig inte alltför taggad.

Drömdagen

Jag & Jenny for till Ljusdal idag, för vi var ensamma hemma. Vi kände inte för att sitta o ruttna. Det var Drömdagen i Ljusdal, fast det var lätt mer folk utepå igår. Vi fikade lite iaf, alltid lika gott :) Haha. Fraktade även ner min cykel idag, så nu kan jag cykla hur mycket ja gvill efter jag pumpat framdäcket. Yes.

Moby - Disco Lies.
Skaffa er den, om ni inte har den. Ni kommer tacka mig ;) Haha.

Ramsjö

Idag for jag till Ramsjö till Ida & John. Trevligt, och väldigt på tiden. Lite kul o åka på vägar man inte åkt på förut också. Så har jag kommit fram till att det faktiskt är väldigt fint i Hedsta. Har aldrig tänkt på det förut. Men så är det.

RSS 2.0