Oskyldigt straffad

Godmorgon.

Här sitter jag, tittar på Montel Williams show. Helbra ämne idag. Det handlar om folk som sitter oskyldigt fängslade (eller har suttit i alla fall). I USA beräknar man att 1% av alla dömda är oskyldiga, och sätter vi det i perspektiv till att 2 200 000 människor sitter i fängelse där, så är det 22 000 människor som är oskyldigt dömda. Det är helt sjukt - Globen rymmer 17 000 människor. Så tänk er att fullsatta globen under en tillstälning plus femtusen människor till sitter fängslade i USA - utan att ens ha gjort något.

Bland andra var det en man som hade suttit i fängelse i nitton år för ett dubbelmord han inte ens begått. Nitton år (!) - jag har inte ens levt nitton år. Efter att dom insett sitt misstag så var han tvungen att erkänna ett annat brott - ett mildare dock - men ändå ett brott, som han inte begått - för att bli frisläppt. Enbart för att staten inte ville erkänna sitt misstag.

Fatta att förlora 19 år av sitt liv för något man inte ens gjort - han hade inte barn, men hade han haft det hade han missat hela deras uppväxt.

Jag tycker att detta är helt sjukt.

Kommentarer
Postat av: isabell pheee.

helt sinnesjukt !!!

2007-12-13 @ 16:20:39
URL: http://isabellphe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0